BREMS LICHT
BREMS LICHT
Witam,jestem bliski załamania nerwowego może ktos wie co jest nie halo auto a6 c5 1.9 afn na fisie po włączeniu zapłonu wyskakuje komunikat brems licht i nie gaśnie, wszystkie swiatła swiecą trzecie swiatło stopu tez z drugiego auta przekładane wkłady lamp tył, drugi czujnik stopu,
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Się nie łam tylko dokładnie sprawdź wiązke w 3 im świetle stop. Najlepiej przelutować wtyczkę. Mi się kiedyś zdążyło, że pojawiał się komunikat na fis mimo, ,w lampy i żarówki świeciły. Po poprawieniu wtyczki wszystko wróciło do normy. Standard w audi z brems Light. Albo siada cały trzeci stop albo wtyczka ma "jazdy". Dopnych lamp nie ruszaj
posprawdzałem wszystko , a ten komunikat dalej się pali bendzji tego przekaznika w przedlifcie chyba nie ma, już nie wiem co to może być, rece opadają , chyba że coś się dzieje z zegarami.
[ Dodano: 2019-12-09, 17:25 ]
tak jak podejrzewałem problem jest z licznikiem podłączyłem drugi licznik i wszystko jest ok.tylko co może być w nim nie tak?
[ Dodano: 2019-12-10, 18:55 ]
wie ktoś może co moze być w tych zegarach uszkodzone ? poprawiłem luty przy wtyczkach ale to nic nie dało.mam wlutowany nowy fis od dwóch lat a ten problem jest od jakiegoś miesiąca. poza tym brems licht wszystko jest ok.
[ Dodano: 2019-12-11, 17:46 ]
problem rozwiązany, uszkodzone było coś w tej płytce co jest wlutowana pod fisem tylko po przeciwnej stronie płyty taka w metalowej obudowie, prawdopodobnie nazywa sie to mikrokontroler konkretnie nie wiem co było tam nie tak, bo przelutowałem calą płytke z licznika dawcy ktory kupiłem na szrocie. i nareszcie wszystko jest ok.
[ Dodano: 2019-12-09, 17:25 ]
tak jak podejrzewałem problem jest z licznikiem podłączyłem drugi licznik i wszystko jest ok.tylko co może być w nim nie tak?
[ Dodano: 2019-12-10, 18:55 ]
wie ktoś może co moze być w tych zegarach uszkodzone ? poprawiłem luty przy wtyczkach ale to nic nie dało.mam wlutowany nowy fis od dwóch lat a ten problem jest od jakiegoś miesiąca. poza tym brems licht wszystko jest ok.
[ Dodano: 2019-12-11, 17:46 ]
problem rozwiązany, uszkodzone było coś w tej płytce co jest wlutowana pod fisem tylko po przeciwnej stronie płyty taka w metalowej obudowie, prawdopodobnie nazywa sie to mikrokontroler konkretnie nie wiem co było tam nie tak, bo przelutowałem calą płytke z licznika dawcy ktory kupiłem na szrocie. i nareszcie wszystko jest ok.