Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak świateł STOPU

Elektryka
ODPOWIEDZ
Runi1994
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak świateł STOPU

Post autor: Runi1994 » 16 paź 2015, 16:29

Witam

Mam problem z moim audi . Otóż nie mam świateł stopu . Po włączeniu świateł z tyłu nie są w ogóle podświetlone , żarówki się nie palą po obu stronach . Po naciśnięciu hamulca świecą normalnie wszystkie trzy a gdy puszczę hamulec po obu stronach gasną i nic ;/ Wiecie gdzie może być przyczyna tego ? Żarówki jak widać są sprawne skoro świecą gdy nacisnę hamulec ;/ Pomóżcie proszę bo już mi migają cały czas że nie mam świateł w taką pogodę ;/

z.daniel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: z.daniel » 16 paź 2015, 17:16

hmm ... zobacz czy masz światło przeciwmgłowe? oraz podświetlenie tablicy rej. ?
jeżeli masz - to zobacz na bezpieczniki
jeżeli nie masz - to może być przyczyna pękniętego (pękniętych) kabli wychodzących z klapy bagażnika w tej gumowej osłonie.
musiałbyś zdjąć tapicerkę pokrywy, wyciągnąć wiązki kabli, poodpinać je z wtyczek. poprosić kogoś o pomoc, podłączyć miernik i zobaczyć czy po włączeniu danego światła jest napięcie czy nie ma ...
rozciąć tą gumową osłonę, wymienić wszystkie kable dla pewności - możesz zastosować te same kolory lub inne, założyć na gumową rozciętą osłonę np. termokurczliwą no i złożyć wszystko jak ma być.
będzie elegancko :)

...
kwestia czy to te kable z klapy bagażnika w tej gumowej osłonie - obok podnośnika klapy bagażnika się to znajduje.

lub

może to być to: a6-c6-blad-p0571-uszkodzony-czujnik-ham ... t43870.htm

no i tutaj: a6-c5-wiatlo-przeciwmgielne-tylne-i-pod ... t31323.htm

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 16 paź 2015, 18:09

to nie świecą postojówki? bo piszesz że jak naciśniesz stop to się palą 3?

tam są dwuwłóknowe żarówki

Runi1994
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Runi1994 » 16 paź 2015, 18:53

Dzięki panowie , okazało się że bezpieczniki poszły bo montowałem ostatnio nowe żarówki bo mam z oringami i wymieniałem na ledowe a stare się przypaliły ale już jest wszystko ok , świecą jak należy . Dzięki jeszcze raz za pomoc . :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja