Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak świateł awaryjnych

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eneron
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Brak świateł awaryjnych

Post autor: eneron » 09 wrz 2017, 12:02

Sam zepsułem światła awaryjne, podpiąłem wtyczkę od przyczepki i w przyczepce nie było prawego kierunku, rozkręciłem klosz przyczepki ale przedtem WŁĄCZYŁEM awaryjne w Audi i zacząłem ruszać żarówką kierunkowskazu w oprawie w przyczepce (awaryjne w Audi dalej były włączone), po czym obudowa żarówki w lampie przyczepy rozsypała mi się w palcach i zwarły się 2 przewody od żarówki kierunku i nagle awaryjne w Audi zdechły :(

Kierunkowskazy załączane dźwigienką przy kierownicy - działają, słychać charakterystyczną pracę przerywacza kierunków w desce, zielone strzałki migają, kierunkowskazy działają

Zamykanie/otwieranie drzwi z pilota - działa (kierunki normalnie sygnalizują otwarcie/zamknięcie zamka)

Światła awaryjne - po naciśnięciu awaryjnych martwa cisza, żadnego dźwięku przerywacza, klawisz awaryjnych nie błyska, na zegarach brak migania zielonych strzałek, kierunkowskazy nie działają.

Szperałem w necie i wyczytałem, że gdyby padł bezpiecznik - nie działały by właśnie awaryjne oraz nie było by potwierdzenia zamykania/otwierania drzwi za pomocą mignięcia kierunków, u mnie centralny zamek potwierdza kierunkami otwarcie/zamknięcie....

Gdzie szukać usterki ?

Nr bezpiecznika awaryjnych to 38 (?) w skrzynce w desce rozdzielczej po otwarciu drzwi kierowcy....

Ktoś coś podobnego przerabiał ????

Jest jakiś osobny przekaźnik ukryty gdzieś pod deską odpowiadający za pracę świateł awaryjnych ?????
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja