Witam
Audi c5 1.8t AEB
Od pewnego czasu mam problem z turbo działa jedynie na wyższych obrotach ale nie działa płynnie tylko jakby szarpie albo nie działa wcale. Chciałem Podłączyć komputer żeby zobaczyć błędy jednak wyskakuje błąd połączenia z ECU, Próbowałem przez kabel oraz wtyczkę ELM jednak rezultat ten sam. Jeszcze kilka miesiecy temu normalnie dało się auto podłączyć do komputera i wszystko działało. Czy nie działające turbo i brak połączenia z ECU mogą mieć coś wspólnego?
Brak połączenia z ECU i niedziałające turbo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
nic to ze sobą nie ma wspólnego...
[ Dodano: 2017-06-27, 13:17 ]
sprawdź, a najlepiej wymień przewody podciśnienia do turbo...potem ewentualnie zawory sterujące...czy łączy ci się z innymi podzespołami niż ECU?
[ Dodano: 2017-06-27, 13:19 ]
nie dłubałeś może coś w związku z wirusem...? można spróbować wgrać nowy soft...ale trzeba mieć pewniaka jak nie masz swojego
[ Dodano: 2017-06-27, 13:17 ]
sprawdź, a najlepiej wymień przewody podciśnienia do turbo...potem ewentualnie zawory sterujące...czy łączy ci się z innymi podzespołami niż ECU?
[ Dodano: 2017-06-27, 13:19 ]
nie dłubałeś może coś w związku z wirusem...? można spróbować wgrać nowy soft...ale trzeba mieć pewniaka jak nie masz swojego