Forum przeorane, masa podobnych tematów ale nikt nie opisał takiej usterki jak ja mam..
mianowicie po włączeniu pozycji nie działa mi podświetlenie prawie wszystkiego w aucie.
Dokładniej napisze co działa:
-zegary są podświetlone, wskazówki również.
-podświetlone jest radio Symphony II bodajże, duże na kasetę i płytę ze zmieniarką 6cd (jeśli to ma znaczenie jakieś)
-podświetlona jest temperatura klimy i prędkość wiatraka po zapłonie (przyciski + - i reszta już nie)
-podświetlenie biegów tiptronic działa
-mijania i pozycje świecą
-FIS podświetlony
-podświetlenie klamek działa
Nie działa natomiast cała reszta, postaram się wymienić:
-pokrętło od świateł gaśnie na po przestawieniu na pozycje i mijania (działa tylko na off)
-nie świecą przyciski od szyb nigdzie
-nie świecą pokrętła od nawiewu
-nie świecą klawisze ESP, szuflada na kubek i to wszystko...
-nie świecą diody na gałkę skrzyni
-w podsufitce nie podświetlone żadne przyciski od włączania lampek
-nie świeci ustawianie lusterek
-guziki od pamięci fotela również nie świecą
-oraz wszystko inne co jest w aucie podświetlane a zapomniałem wymienić...
krótko mówiąc Nie działa nic oprócz zegarów i radia.
stało się nagle, działało, następnego razu wsiadłem do auta i nagle nie działa.
dodam że miałem już jakieś kłopoty z włącznikiem świateł, po włączaniu pozycji czasami zapalało się i gasło tylne przeciwmgielne, przy delikatnym dotykaniu pokrętła w tej pozycji coś właśnie to mrużyło...
teraz już nie mruży i nie działa cała reszta
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
Proszę mnie poinstruować od czego mam zacząć, odczepiłem regulator natężenia podświetlenia, kostka siedzi dobrze i działa regulacja tego co świeci, czyli radia i zegarów...
czy od tego podświetlenia jest jakiś konkretny bezpiecznik, (jeszcze ich nie sprawdzałem, sądziłem że padłoby wszystko) czy pokrętło świateł do wymiany?