Ostatnio zaczął wariować mi centralny zamek. Podczas jazdy cały czas się otwierał/zamykał. Dostałem się do modułu, który był zawilgocony i niektóre styki były przerwane
[A6 C5 AFB] brak oświetlenia wnętrza
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6 C5 AFB] brak oświetlenia wnętrza
Mam problem.
Ostatnio zaczął wariować mi centralny zamek. Podczas jazdy cały czas się otwierał/zamykał. Dostałem się do modułu, który był zawilgocony i niektóre styki były przerwane
. Kupiłem inny moduł, z centralką jest ok, ale teraz nie działają mi w ogóle lampki na podsufitce. Dodatkowo napiszę, że od początku jak mam auto nie działają w nim lampki oświetlające nogi, bok oraz dół drzwi. Działa tylko jedna lampka w fotelu kierowcy, która zapala się po otwarciu tylnych drzwi. FIS pokazuje prawie dobrze otwarcie drzwi, bo jak otworzę czy to lewe czy prawe przednie drzwi to FIS pokazuje, że otwarte są oba przednie. Tył działa ok. Brak prądu na podsufitce wiąże z modułem komfortu natomiast brak oświetlenia nóg, drzwi nie jest związane z modułem. Coś kiedyś czytałem, że można sprawdzić te lampeczki poprzez mostkowanie, ale co z czym? 
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
- vipkwiecien
- Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5 AFB] brak oświetlenia wnętrza
Znajac życie elektryk zmałym doswiadczenim bawił sie z alarmem i zmostkował krańcówki drzwi lewych i prawych jako jedne dlatego tak sie dzieje. Identyczna sytuacje miałem w BMW otowrzyłem obojętnie które drzwi i wyswietlacz pokazywał wszystkie otwarte. Musisz poszperac po kablach gdzie była jakas ingerencja czy gdzieś nie ma mostu zrobionego - najczesciej w kokpicie tam koło sterownika to jestLevuss pisze:Mam problem.
jak otworzę czy to lewe czy prawe przednie drzwi to FIS pokazuje, że otwarte są oba przednie. Tył działa ok.
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny