Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 AFB] brak oświetlenia wnętrza

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Levuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[A6 C5 AFB] brak oświetlenia wnętrza

Post autor: Levuss » 25 wrz 2010, 23:59

Mam problem.
Ostatnio zaczął wariować mi centralny zamek. Podczas jazdy cały czas się otwierał/zamykał. Dostałem się do modułu, który był zawilgocony i niektóre styki były przerwane :-| . Kupiłem inny moduł, z centralką jest ok, ale teraz nie działają mi w ogóle lampki na podsufitce. Dodatkowo napiszę, że od początku jak mam auto nie działają w nim lampki oświetlające nogi, bok oraz dół drzwi. Działa tylko jedna lampka w fotelu kierowcy, która zapala się po otwarciu tylnych drzwi. FIS pokazuje prawie dobrze otwarcie drzwi, bo jak otworzę czy to lewe czy prawe przednie drzwi to FIS pokazuje, że otwarte są oba przednie. Tył działa ok. Brak prądu na podsufitce wiąże z modułem komfortu natomiast brak oświetlenia nóg, drzwi nie jest związane z modułem. Coś kiedyś czytałem, że można sprawdzić te lampeczki poprzez mostkowanie, ale co z czym? :)
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny

AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE

Awatar użytkownika
vipkwiecien
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5 AFB] brak oświetlenia wnętrza

Post autor: vipkwiecien » 05 paź 2010, 12:55

Levuss pisze:Mam problem.
jak otworzę czy to lewe czy prawe przednie drzwi to FIS pokazuje, że otwarte są oba przednie. Tył działa ok. :)
Znajac życie elektryk zmałym doswiadczenim bawił sie z alarmem i zmostkował krańcówki drzwi lewych i prawych jako jedne dlatego tak sie dzieje. Identyczna sytuacje miałem w BMW otowrzyłem obojętnie które drzwi i wyswietlacz pokazywał wszystkie otwarte. Musisz poszperac po kablach gdzie była jakas ingerencja czy gdzieś nie ma mostu zrobionego - najczesciej w kokpicie tam koło sterownika to jest
prędkość była dobra tylko zakręt za ciasny

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja