Witam.
Te auto mam od niedawna , a wiec za wiele nie wiem co z nim wczesniej sie dzialo, bynajmniej jest od 1szego wlasciciela z niemiec wiec wydaje mi sie ze za wiele grzebane nie bylo.
Zauwazylem nastepujacy problem. Gdy otwieram auto z kluczyka , to przez pewien czas w srodku pala sie wszystkie lampki (w podsufitowce, w nogach i czerwone w drzawiach), gasna one po kilkunastu sekundach, a wiec wszytsko ok. Problem polega na tym, że gdy otworze jakiekolwiek drzwi lub klape bagaznika , to oswietlenie wewnatrz sie juz nie zapala, nie wyswietla sie nawet nic na FISie (pełen FIS). Jedyny powiadomienie na FISie to otwarcie klapy bagaznika. Czy to normalne ze oswietlenie wew nie zapala sie po otwarciu obojetnie ktorych drzwi i czy otwarcie jakichkolwiek drzwi powinno byc wyswietlane na FISie , czy moze nie we wszystkich C5 z pelnym FIS bylo to wyswietlane ?
Drugi problem polega na tym ze nie dziala domykanie i otwieranie szyb z przycisku pilota, natomiast gdy wloze kluczyk do zamka i przekrece w ktoras strone to wszystkie szyby sie domykaja lub otwieraja. Dodam ze podlaczalem VAG i kod +64 zamykanie i otwieranie szyb/szybra pilotem jest dodane.
A oto bledy zczytane VAGiem :
-------------------------------------------------------------------------------
Address 35: Centr. Locks Labels: 4B0-962-258.lbl
Part No: 4B0 962 258 B
Component: Zentralverrieg.,DWA D28
Coding: 04682
Shop #: WSC 02324
VCID: 2854FAFEA4A90D5C
4 Faults Found
01371 - Alarm triggered by Door Contact Switch; Driver's Side
35-00 - -
01374 - Alarm triggered by Terminal 15
35-00 - -
01370 - Alarm triggered by Interior Monitoring
35-00 - -
00956 - Key 2
09-10 - Adaptation Limit Surpassed - Intermittent
-------------------------------------------------------------------------------
Brak oswietlenia wew po otwarciu drzwi, brak zam szyb pilot
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
być może problemy z modułem zamka, poczytaj i zrób diagnostykę modułów;
viewtopic.php?t=60780
viewtopic.php?t=60780
Dzisiaj zrobiłem diagnostyke modułu i jeśli o zamykanie drzwi pilotem to przy zamknietych na kanalach 1,2 oraz 3 wszystko sie zgadza tzn. jesli zamkne pilotem to na wszytskich kanałach jest "Locked" oraz "Safe", a przy otwarciu z pilota "Unlocked" oraz "Not Safe".
Problem jest z czwartym kanałem:
Gdy wyciagniety jest kluczyk ze stacyjki i pali sie swiatlo to wszystkie drzwi są CLOSED oprócz drzwi kierowcy ,te są zawsze OPEN.
Gdy swiatlo w aucie zgasnie to wszystkie drzwi są OPEN.
Ale drzwi kierowcy zawsze są OPEN i tylko przy drzwiach od kierowcy przez jakis czas pali śie swiatlo w nogach.
Co dziwne ze jak otworze jakiekolwiek drzwi to zadne swiatla w nogach sie nie zapalają.
Problem jest z czwartym kanałem:
Gdy wyciagniety jest kluczyk ze stacyjki i pali sie swiatlo to wszystkie drzwi są CLOSED oprócz drzwi kierowcy ,te są zawsze OPEN.
Gdy swiatlo w aucie zgasnie to wszystkie drzwi są OPEN.
Ale drzwi kierowcy zawsze są OPEN i tylko przy drzwiach od kierowcy przez jakis czas pali śie swiatlo w nogach.
Co dziwne ze jak otworze jakiekolwiek drzwi to zadne swiatla w nogach sie nie zapalają.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Po otwarciu jakichkolwiek drzwi w VAGu wartość zmienia się na OPEN , oprócz kierowcy ,te są zawsze OPEN. Ale jesli chodzi o FIS to nic nie wyswietla o otwarciu jakichkolwiek drzwi, jedynie pojawia sie informacja jesli otworze bagażnik.grzałka pisze:a po otwarciu którychkolwiek drzwi jest sygnał na vagu i na fisie, że są otwarte. co do drzwi kierowcy to albo mikrostyk w zamku albo przerwany jakiś przewód, że nie daje sygnału o zamknięciu.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: