Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Błąd xenonów.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mario1976c5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Błąd xenonów.

Post autor: Mario1976c5 » 30 lip 2013, 19:59

Witam,po urlopie na mazurskich bezdrożach (czytaj dziurach) najpierw zaczął pojawiać się sporadycznie a następnie został na stałe błąd poziomowania świateł po podpięciu pod vcdsa wyskakuje jakiś ogólny błąd nic konkretnego niestety nie zapisałem go,ale nie pisze szczegółowo czy to wina czujnika czy sterownika weszłem w nastawy podstawowe coś tam pomieszałem i o ile przedtem samopoziomowanie dokonywało się po odpaleniu auta to teraz od razu po włączeniu stacyjki lampy lecą na duł i do góry mam włączone światła skandynawskie wiec lampy od razu świecą po przekręceniu stacyjki.No nic błąd pozostał kontrola samopoziomu działa tyle że jak lampy schodzą na duł to na samym dole się zatrzymują i tak chwile jakby coś przeskakiwało i wracają do góry brzmi to tak jakby chciały iść niżej ale już nie mają gdzie i wracają do góry, w ustawieniach na vcds wszedłem w funkcje gdzie w tabeli pokazane są funkcje napięcia czujnika z przodu i styłu ten przedni ma 0,6 v a tylni ponad dwa i o ile tylni przy kołysaniu autem zmienia swoją wartość tak przedni po zdemontowaniu odpięciu dÂźwigienki od wahacza i poruszaniu nią nie zmienia swojej wartości,ruszam do góry i na dół i nic,kable raczej nie przetarte ,co sądzicie czujnik walnięty czy sterownik?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja