Cześć, mam problem w A6 C5 ze zmiana na manetce wycieraczek ustawień FIS. Nie moge zmienic na spalanie, srednia prędkość itp. Mogę jedynie zresetowac ustawienia, reset działa, lecz ,,Góra, dół,, nie dziala i nie mogę zmienic nic na wyświetlaczu FIS.
Pytanie do Was. Czy to wina samej manetki od wycieraczek? Czy problem moze lezec w module w wyświetlaczu?
Czy istnieje możliwość podpiecia komputera i poprzez niego zmienić recznie by na fisie bylo spalanie, czy tez dystans do przejechania?
Audi A6C5 moduł czy manetka przy fis?
Chciałbym dodać, ze wcześniej raz działało, potem przestawalo. Do góry z pozycji manetki nic nie dzialalo, ale do dołu juz tak. Teraz kompletnie nic nie dziala, poza ,,reset,,. Moge wyłączyć FISa, moge tez przytrzymać i zresetowac wartość na wyświetlaczu.
Wtyczka zle wpieta czy do wymiany? Jaki koszt takiej wtyczki?
Bo gdyby manetka byla do wyniany to nie dzialalby tez reset na niej? Czy się mylę?
Wtyczka zle wpieta czy do wymiany? Jaki koszt takiej wtyczki?
Bo gdyby manetka byla do wyniany to nie dzialalby tez reset na niej? Czy się mylę?
Manetka podobno jest ok.
Elektryk stwierdził, że nie opłaca się tego robić, bo to moduł jest jakiś walnięty i musiałbym kupować zegary nowe i przekładać, co mi się nie widzi.
Sprawdzę tak jak mówiłeś, te styki. Bo skoro RESET działa, to moduł powinien być sprawny, skoro potrafi resetować to co jest na wyświetlaczu.
@bendzji - a jeżeli w najgorszym wypadku to moduł, to można jakimś komputerem podłączyć i nim zmienić na wyświetlaczu na spalanie np, ze średniej prędkości? By tak już zostało na zawsze? Czy jedynie poprzez manetkę można to zmienić?
Elektryk stwierdził, że nie opłaca się tego robić, bo to moduł jest jakiś walnięty i musiałbym kupować zegary nowe i przekładać, co mi się nie widzi.
Sprawdzę tak jak mówiłeś, te styki. Bo skoro RESET działa, to moduł powinien być sprawny, skoro potrafi resetować to co jest na wyświetlaczu.
@bendzji - a jeżeli w najgorszym wypadku to moduł, to można jakimś komputerem podłączyć i nim zmienić na wyświetlaczu na spalanie np, ze średniej prędkości? By tak już zostało na zawsze? Czy jedynie poprzez manetkę można to zmienić?