Audi A6 C5 Światła do jazdy dziennej w fabrycznych lampach
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Audi A6 C5 Światła do jazdy dziennej w fabrycznych lampach
Witam. Co raz bardziej skłaniam się ku montażowi świateł dziennych w swojej A6. Najpierw myślałem o założeniu świateł led w kratkach przy halogenach jednak teraz myślę nad montażem świateł dziennych w fabrycznych reflektorach przy pomocy takiego modułu:
http://allegro.pl/modul-swiatel-dzienny ... 04932.html
tu zdjęcie tego modułu:
Czy ktoś z was montował coś takiego u siebie? Jak to działa i czy są jakieś z tym jakieś problemy? Ewentualnie możecie mi pomóc w założeniu tego modułu (gdzie co i z czym połączyć) gdyż z elektryką nie jestem za pan brat a nie chcę niczego popsuć. Aha i mi chodzi o opcję AM.010.1
tu zdjęcie tego modułu:
Czy ktoś z was montował coś takiego u siebie? Jak to działa i czy są jakieś z tym jakieś problemy? Ewentualnie możecie mi pomóc w założeniu tego modułu (gdzie co i z czym połączyć) gdyż z elektryką nie jestem za pan brat a nie chcę niczego popsuć. Aha i mi chodzi o opcję AM.010.1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Audi A6 C5 Światła do jazdy dziennej w fabrycznych lamp
Kolego kup sobie prawdziwe światła dzienne, do tego moduł, który włącza je automatycznie po uruchomieniu silnika, a po włączeniu świateł mijania, gasną. Większość modułów które współpracują z halogenami czy innymi światłami wyglądają wieśniacko, albo oślepiają innych kierwców.Adriano007 pisze:Witam. Co raz bardziej skłaniam się ku montażowi świateł dziennych w swojej A6. Najpierw myślałem o założeniu świateł led w kratkach przy halogenach jednak teraz myślę nad montażem świateł dziennych w fabrycznych reflektorach przy pomocy takiego modułu:
tu zdjęcie tego modułu:
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Czyli kupić ten moduł i do tego światła np philips i montować je w kratce obok halogenu? http://m.allegro.pl/dzienne-audi-a6-a4- ... 96353.html
Czy chodzi o taki zestaw?
Czy chodzi o taki zestaw?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Kontakt:
http://allegro.pl/modul-swiatel-dzienny ... 99186.html
I wszystko w tym temacie - Sprawdzony sprzęt + fachowa pomoc i serwis - Szczerze Polecam !
I wszystko w tym temacie - Sprawdzony sprzęt + fachowa pomoc i serwis - Szczerze Polecam !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Tylko polskie przepisy nie przewidują możliwości stosowania drogowych jako dziennych.
Drogówka zaczyna walkę z nimi jak z zenonami (HID).
Choć przyznam sam dluuuugo się nad tym rozwiązaniem zastanawiam i tylko ... wątpliwa legalność mnie powstrzymuje.
Drogówka zaczyna walkę z nimi jak z zenonami (HID).

Choć przyznam sam dluuuugo się nad tym rozwiązaniem zastanawiam i tylko ... wątpliwa legalność mnie powstrzymuje.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dziś przeglądając forum audi a4 natrafiłem na posty w których opisane jest ze tę moduły które niektórzy wykorzystują do świateł drogowych w seryjnych lampach potrafią też napsocic. Tak więc ja
chyba jednak kupię odpowiednie światła i zamontuje je w kartkach przy chalogenach. Tylko jakie wybrać co polecacie oczywiście żeby cenowo to też było do ogarnięcia?
chyba jednak kupię odpowiednie światła i zamontuje je w kartkach przy chalogenach. Tylko jakie wybrać co polecacie oczywiście żeby cenowo to też było do ogarnięcia?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Przeglądając allegro trafiłem na takie światła. Posiadają pięć diód SMD 1W tu jest link do strony http://allegro.pl/swiatla-dzienne-5-led ... 19437.html Trochę drogie ale chce takie aby były na całą szerokość kratki przy halogenie i te maja ok 31cm po łuku.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Wydaję mi się, że przeznaczone one są głównie do C6, gdzie kratki wygięte są z 'mniejszym' promieniem.Adriano007 pisze:Przeglądając allegro trafiłem na takie światła. Posiadają pięć diód SMD 1W ... Trochę drogie ale chce takie aby były na całą szerokość kratki przy halogenie i te maja ok 31cm po łuku.
Poza tym, jak je zastosujesz u siebie, to będą świeciły bardziej do środka, przez co będziesz mało widoczny dla nadjeżdżających z przeciwka.
Ja u siebie zamontowałem coś takiego:
Nie są idealne (nie mają odpowiedniego do kratki łuku), jednak zajmują całą szerokość kratki, i przy odpowiednim zamontowaniu świecą na 'wprost'. W samochodzie mam je zamontowane ponad 2lata i póki co pracują bez zarzutu

- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Jedyne jakie mam to te:Adriano007 pisze:kolegop kot919 a masz może foto przodu swojej a6 z tymi lampami? Jak tak to weź podeślij bo chciałbym widzieć jak to siedzi u ciebie.
Jak będę miał okazję, to postaram się strzelić kilka fotek wlotu powietrza.
Ja zdecydowałem się na takie rozwiązanie ponieważ wloty te służą do czerpania powietrza chłodzącego IC.
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Fajnie ci to siedzi tylko że ja chciałbym je ciut większe tzn. dłuższe. I tak skłaniam się ku tych światłach. Sa firmy NSSC 504HP. Ich długość wynosi 21,2 cm, wysokość 2,2 cm a szerokość 6,9 cm. Tu link do aukcji: http://allegro.pl/swiatla-dzienne-led-m ... 00908.html Zastanawia mnie tylko sposób montowania diod tzn są one osadzone u spodu lampy a ich moc to 0,4 W. Inne lampy mają diody o mocy 1W. Czy te nie będą za słabo świeciły? Co sądzicie o takim zestawie?