Audi a6 c5 2.5tdi brak ładowania po remoncie alternatora
Audi a6 c5 2.5tdi brak ładowania po remoncie alternatora
Witam podczas jazdy zaświeciła mi sie kontrolka ładowania akumulatora zregenerowałem alternator i dalej jest to samo co może byc przyczyną z góry dzieki
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Nie jestem elektrykiem,Slu92 pisze:mierzyłem na akumulatorze jest 12 i przy alternatorze pod czas ładowania tez jest 12 czy wiecie gdzie sie znajduje przekaznik od alternatora?

Pytając o przekaźnik, masz na myśli regulator?
Warsztat, naprawy Audi A6.
Mam podobny problem, alternator ładuję, regulator napięcią nie pewny był, więc został wymieniony, prądu w poszczególnych miejscach nie mierzyłem, natomiast - po odpaleniu auta wskazuje pieknie, coś około 14,5V, lecz po 5-10 minutach spada do lekko ponad 12V, nie zawsze tak sie dzieję, ale się dzieję to dosyć czesto. Dodam, że z racji mrozów nadchodzących rodzi mi się poważny problem, gdyż po nocce, która miała 5 stopni, wsiadam rano odpalam i albo uda mi się za raz ale czuję, że udało się to jemu ledwo ledwo, albo nie odpala... Dodam również, że rano po przekręceniu kluczyków (ale nie odpaleniu) wskazówka Voltomierza jest poniżej 12V dokładnie to coś koło 11V, a może nawet mniej.. Nie wiem co to może być skoro elektryk twierdzi, że alternator jest ok, no a regulator wiadomo - wymieniony był. Help me, please 

Właśnie, aku był kupiony ok 9 msc temu Bosch S4, oddany z 2 msc temu, na sprawdzenie do firmy Mirex w Białej Podlaskiej. Twierdziłem, że musi on nie trzymać skoro wszystko inne jest sprawne. Powiedzieli ze 4 dni trzymali go i ani 1% nie spadl.. Wiec aku jest ok wg. nich. Tatko ma taki sam akumulator, sprobuję jeszcze z nim się zamienić i sprawdzić..