Panowie proszę wybaczyć wszystkie moje niedoskonałości podczas tworzenia nowego tematu natomiast uprzedzając wszystkich używałem "szukaj" by znaleźć coś na temat przepalającego się bezpiecznika nr. 28 czyli od pompy paliwa.
Więc od początku. Moje auto to A6 C5 2.4 ARJ 99r. Pb + LPG. Pewnego dnia przyjechałem autem do pracy ale nie mogłem nim już z niej odjechać ponieważ nie chciało zapalić, auto kręciło ale zero oznak życia jak by brak paliwa, postanowiłem sprawdzić bezpieczniki od pompy paliwa czyli nr. 28 i rzeczywiście był przepalony, zamontowałem kolejny i podczas przekręcania kluczyk w pozycje zapłon bezpiecznik jeszcze był cały, dopiero po kręceniem rozrusznikiem widać było błysk jak przepala się bezpiecznik. Odpiąłem pompe paliwa aby sprawdzić czy ona nie generuje zbyt dużego obciążenia i ponownie zamontowałem nowy bezpiecznik, sytuacja się powtórzyła. Sprawdziłem miernikiem przewody od pompy na wtyczce czyli zielony i brązowy oraz dwa po środku, zielony miał połączenie z masą jak i brązowy, dwa przewody cieńsze po środku nie dawały oznak ingerencji z masą. VCDS nie wykazał żadnych błędów a mój problem polega na tym że nie wiem gdzie dalej szukać....

Panowie zwracam się do was z prośbą o pomoc oraz obiecuję że gdy uda się rozwiązać problem zostanie on opisany na forum w celu pomocy innym użytkownikom gdyż w internecie znalazłem tylko problemy z przepalającym się bezpiecznikiem np. po przejechaniu kilku km czy tez przy zbyt wysokich obrotach.

[ Dodano: 2019-09-21, 15:54 ]
Witam,
Auto spotkało się z elektrykiem lecz niestety najsłynniejszy elektryk z R-ska nie dał rady rozpoznać przyczyny i doprowadził osobne zasilanie pompy paliwa. Niedługo wstawię zdjęcia
[ Dodano: 2019-09-25, 21:31 ]
mam juz ELSAWIN ale po polsku brak schematu ktos umie znaleźć schemt do tej wtyczki z ktorej podłączono przewód do pompy?