Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

AUDI A6 C5 1998 światła przeciwmgielne nie działają.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Darqo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

AUDI A6 C5 1998 światła przeciwmgielne nie działają.

Post autor: Darqo » 21 sty 2018, 10:23

Cześć, szukam przekaźnika od świateł przeciwmgielnych. Jakiś czas temu po prostu wszystkie przestały świecić. Wymiana włącznika też nie pomogła.

Znalazłem już schematy, wiem który to może być. Ale nie udało mi się znaleźć informacji, gdzie znajdują się te przekaźniki. Przeszukałem cały samochód i już nie mam pojęcia gdzie to może się znajdować.

Proszę o pomoc. Gdzie znajdują się przekaźniki oraz jak się do nich dobrać. Jak zdemontować osłony plastiki czy co kol wiek.

p.s Wujek Google aż się grzał i nie udzielił mi tej informacji. Widocznie to jest tak jasne i banalne miejsce na które nie mogę wpaść.

pgroszek73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pgroszek73 » 22 sty 2018, 21:50

Sprawdź bezpiecznik nr 36 w schowku po lewej stronie jak otworzysz drzwi kierowcy. A jeśli jest ok to posprawdzaj wsuwki przy żarówkach no i same żarówki.

Darqo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Darqo » 23 sty 2018, 17:32

Dziękuje za poradę. Rzeczywiście winien był bezpiecznik. Teraz muszę odnaleźć przyczynę co go przepala. Gdzieś jest zwarcie w tylnych przeciwmgielnych. Ale to już zagadka.

Po wymianie bezpiecznika przednie mogę normalnie włączyć. Ale przy próbie włączenia tylnych nagle się przepala bezpiecznik. Dosłownie tylko mrugną (i bach). Czy wiesz jak się dostać do tylnych świateł przeciwmgielnych ( w klapie sedan). I są dwa czy jedno światło przeciwmgielne. Powiem szczerze nigdy nie patrzyłem ile świeciło.

Chyba że gdzieś indziej mogło powstać zwarcie ?

Ziomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T ANB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Ziomek » 23 sty 2018, 19:52

Świeci lewe, a co do zwarcia to może być w blendzie lub w przelotce klapy choć nie wiem jak to w limo wygląda.

pgroszek73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pgroszek73 » 23 sty 2018, 21:09

Sprawdź czy nie masz wody w blendzie (tej obramowce tablicy rej.) lubi się tam zbierać. Jeśli dasz radę to pomału i z duża cierpliwością zdejmij tapicerkę klapy być może tam kabelek ci się przetarł a jest o co <okok> to jedyne dojście do tych świateł,działa lewe drugie to raczej na UK i nie próbuj podłączyć obu bo nie przejdziesz badania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl