Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 C5 02 AVANT Nie dzała oświetlenie c zamek szyby

Elektryka
ODPOWIEDZ
Malan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 C5 02 AVANT Nie dzała oświetlenie c zamek szyby

Post autor: Malan » 07 wrz 2015, 23:23

Witam Serdecznie jestem nowy na forum oczywiście przed zdecydowaniem się opisać tutaj swój problem przejrzałem już chyba całe google oraz większosć tematów na tym forum i niestety nie znalazłem nic co pomogło by mi rozwiązać mój problem.

Problem mam z elektryką w Audi A6 C5 2002 Avant 1.9TDI ANGLIK otóż nie działają elektryczne szyby oświetlenie wnętrza kabiny i centralny zamek ani z pilotów ani z klucza.

Co zrobiłem do tej pory:
Sprawdziłem przewody między drzwiami a wnętrzem kabiny
zVagowałem żadnych błedów
Wymieniłem sterownik centralnego zamka potocznie zwany modułem komfortu oczywiście zamiennik o tych samych numerach jak ówczesny w samochodzie.
Bezpieczniki sprawdzone wszystkie sprawne dla pewności 6, 14, 38 wymienione na nowe.
Odpiąłem wtyczki pod fotelami do oświtelnia tylnej podłogi (na forum wyczytałem że komuś robiły te lamki zwarcie) zero rezulatów.

Sterownik zamka został wymieniony ponieważ była uszkodzona obudowa oraz w plastikowej puszce stała woda udało mi się dostać od ręki 100% pewny drugi sterownik więc nie bawiłem się w suszenie czy inne tego typu sprawy.
Dodam jeszcze że w jednej wtyczce największej dokładnie pierwszej od prawej strony był wyrwany kabel biało-brązowy oczywiście usunąłem stary konektor przylutowałem nowy ta ów wtyczka również była zaśniedziała wszystko wyczyszczone preparatem do styków

Wszystkie diody na klimatroniku przyciskach od szyb zegarach etc działają światło w schowku działa i dwa czerwone światełka na podsufitówce też działaja.

Nie wiem już gdzie mam szukać problemu nie chcę działac po omacku nie mam a ni w swoim mieście a ni w jakimś rozsądnym promieniu żadnego elektryka (nie mieszkam w poslce) serwis odpada (ceny, zero jakości w SPAM ceny)

Będę bardzo wdzięczny za porady, instrukcje.

Z góry dziękuje i pozdrawiam Seredecznie

Mateusz..

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja