[A6 C5 1.9 ] ÂŚwieci się kontrolka oleju po włączeniu zapłonu
-
- Forum Audi A6 / A7
Niestety za późno, gdyż stopień irytacji owym zamiennikiem był tak wysoki, że zamówiełem już oryginał. A objaw jest niespotykany, gdyż sensor na FIS'ie niema, natomiast temp. oleju pojawia się prawidłowa po przekręceniu kluczyka i wskazówka po 5 sekunkach opada na 60*C bez względu na realną temp oleju. Wszystko oczywiście powtarza się po zgaszeniu i ponownym zapaleniu silnika. Dodam jeszcze, instalacja dzwoniona od wtyczki czujnika do samej wtyczki w zegarkach i dokładnie napięcie na czujniku, zegary przekładane sprawne na 100%. Aha no i jeszcze dodam, że zapalenie silnika nie jest konieczne, wystarczy przekręcić kluczyk do "zapalenia" zegarów. Fajne co??
-
- Forum Audi A6 / A7
pawelk600 pisze:Czy teraz masz reakcję na Fisie gdy otwierasz maskę i zamykasz?chips pisze:Podgiąłem blaszkę włączającą mikrostyk tak, że nie wciska go po zamknięciu maski i błąd nie wyskakuje.
Chodzi mi oczywiście o wskazanie otwarcia maski!!
Ja wiem, że to jest tylko półśrodek, ale na razie musi wystarczyć. Jak będę zmieniał oliwę to od razu zmianię czujnik i poprawię blaszkę. Co do pokazywania otwartej maski na FIS to nie mam takiej funkcji, pomimo, że pokazuje mi otwarcie drzwi.