asr kontrolka na zegarach
asr kontrolka na zegarach
Witam moj problem polaga na nie dzialajacym asr swieci sie na zegarach ten trujkat sprawdzalem i ktos mi podmienil komputer jedyny moj pomysl to napisac do rajchu do audi zeby podali mi numer tego komputera to pomoze ?robil ktos tak?
tak byl podlaczony do waga juz taki kupilem z ta kontrolka i air bag.normalnie sie ustawia wszystko na module kierownicy zbierznosc kol bo byla zle ustawiona i powinien sie ewentualnie chyba sam przyuczyc ale to nie pomoglo czujnik kiery dobry zdbierznosc ustawiona i dalej dupa i sprawdzilem ze ktos podmienil kompa spisalem numer i do sevisu komp nie od tego auta teraz czekam na kod jednodniowy z niemiec zobacze czy cos to da bo juz mi lapy opadaja
asr
witam panow ponownie.okazuje sie ze mialem wymieniana skrzynie biegow.i nijaki spec mi powiedzial ze komputer silnika widzi iz skrzynia jest manualna a ja posiadam automat z tiptroniciem i niby trzeba wszystko na nowo popodlaczac i wgrac lub oszukac silnik tak by widzial iz jest to manual do tego ponoc jeszcze cos z abs jest ze ten ASR mi nie dziala juz sam nie wiem czy ten facet mnie sciemnia czy co?abs dziala a kontrolka jest tyko od asr na liczniku.narawe sobie wymyslil na 4 dni i moze kosztowac nawet dwa tysiace zloty a niby tylko chce wgrywac programy mowi ze to dluga zabawa juz nic nie kumam prosze o pomoc lub namiar na elektryka od audi w poznaniu dziekuje ziomki pozdrawiam
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: asr
Kolego sprawdź jaki masz symbol skrzyni biegów na wlepce w kole zapasowym, lub w książce serwisowej. Wymiana skrzyni z automatu na manual jest spotykanym rozwiązaniem, jednakże w drugą stronę ... hmmm ... nigdy się z taką sytuacją nie spotkałem, choć na pewno jest możliwa.Juras123 pisze:... okazuje sie ze mialem wymieniana skrzynie biegow.i nijaki spec mi powiedzial ze komputer silnika widzi iz skrzynia jest manualna a ja posiadam automat z tiptroniciem i niby trzeba wszystko na nowo popodlaczac i wgrac lub oszukac silnik tak by widzial iz jest to manual...
Jeżeli, rzeczywiście ktoś wstawił ci automat i zrobił to w stylu McGyver'a to doprowadzenie tego do ładu może troszkę potrwać, natomiast jest też możliwe że to nie skrzynia była wymieniana, tylko któryś z modułów (nie został poprawnie zaprogramowany)
Podsumowując - sprawdź numery na wlepce. Jak już będziemy wiedzieli podstawy to postaramy się pomóc