[A6 C5] ASR domyślnie wyłączony
- lachtom
- Forum Audi A6 / A7
Adi dzięki tylko że chyba nie z powodu braku żarówki nie działa asr?:P wygląda to tak jakby był odłączony totalnie od auta i działa tylko abs... numer jaki mam na pompie to 8E0614111H i 2 numer to 0265220481. Może być tak że komuś wcześniej padła pompa abs/asr i wsadził z innym oznaczeniem takim jak ja mam? tylko ze mnie wydaje sie że z tym numerem też ma asr... za pomoc dziękuje:D
Było Audi A6 2,5 TDI AFB 203 KM, Jest Passat B5 FL 1.9 TDI AVF 131 KM
Hm... nie chce wprowadzać w błąd i na "chamca" uświadamiać coś błędnego z mojej strony, ale u mnie miałem całkiem podobnie - na początku, gdy nie wiedziałem w ogóle, czy ASR jest właczony/wyłączony, kiedy się załącza, odnosiłem wrażenie tak jakby w ogóle nie pracował, dopiero jak zamontowałem żaróweczkę i zaczęła migać w trakcie buksowania kół, uświadomiło mnie to, że jednak działa, ale nie w każdej sytuacji chodzi, że ASR (przynajmniej u mnie) nie jest tak bardzo czuły - jak dodam energicznie gazu do oporu (w zimie np.) dosłownie na sekundę lub dwie, po prostu się nie załączy, co innego jak przytrzymam to wtedy wyraźnie silnik ma zamuła, obroty spadają... Tak samo przy ruszaniu z miejsca, działa od zaraz 

- lachtom
- Forum Audi A6 / A7
hmmm oglądał mi to elektryk i na początku stwierdził że chyba ktoś pompe o innym numerze wsadził ale z tego co teraz widze to nie bo ten numer na pompie ma asr. Więcej z nim nie gadałem to on musi sprawdzić:)
[ Dodano: 2011-09-14, 16:25 ]
no więc co do asr to mam zakodowany na tylko nie idzie go zakodować innym numerem żeby sprawdzić czy inny kod działa. A najlepsze jest to że podnieśliśmy jedno koło do góry i na 1 biegu te drugie na powierzchni ciągło czyli chyba powinno działac no nie?
[ Dodano: 2011-09-20, 23:18 ]
Ciąg dalszy asr nie działa na 100% kontrolki nie świeca a zakodowany jest dobrze więc czego mam się spodziewać?
[ Dodano: 2011-09-14, 16:25 ]
no więc co do asr to mam zakodowany na tylko nie idzie go zakodować innym numerem żeby sprawdzić czy inny kod działa. A najlepsze jest to że podnieśliśmy jedno koło do góry i na 1 biegu te drugie na powierzchni ciągło czyli chyba powinno działac no nie?
[ Dodano: 2011-09-20, 23:18 ]
Ciąg dalszy asr nie działa na 100% kontrolki nie świeca a zakodowany jest dobrze więc czego mam się spodziewać?
Było Audi A6 2,5 TDI AFB 203 KM, Jest Passat B5 FL 1.9 TDI AVF 131 KM
Problem z asr
Koledzy mam problem taki, że na włączonym silniku(na włączonym zapłonie się nie świeci) wyskakuje mi na zegarach komunikat ASR wciskam przycisk wyłączający ASR i wciąż komunikat świeci. Po podłączeniu vaga błędy nie występują. Co to może być?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: