Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5] alternator się kończy?

Elektryka
ODPOWIEDZ
aguamak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5] alternator się koĂączy?

Post autor: aguamak » 08 lip 2012, 21:43

koledzy ratujcie,pojutrze wyjazd 2300 km na wakacje a u mnie coś się dzieje,piszczy coś pod maską, a jak jest załączona klima to nawet rzęzi i zanika ładowanie, pojawia się kontrolka akumulatora, co to może być?
zaznaczę, że staram się zrobić wszystko,żeby działało idealnie,wymieniłem napinacz kompletny, mysląc,że topasek piszczy,a dziś taki numer...aha dodam jeszcze, że zamontowałem wentylator klimy nowy,bo stary nie działał, może teraz jak ten nowy działa jest duże obciążenie alternatora i siada? jak myślicie?

[ Dodano: 2012-07-08, 23:06 ]
jak wyłączę klimę to wydaje się, że jest ok, troszke tylko popiskuje coś, ale ładowanie nie zauważyłem, żeby zanikało

daniel1997

Re: [a6 c5] alternator się kończy?

Post autor: daniel1997 » 09 lip 2012, 19:28

aguamak pisze:koledzy ratujcie,pojutrze wyjazd 2300 km na wakacje a u mnie coś się dzieje,piszczy coś pod maską, a jak jest załączona klima to nawet rzęzi i zanika ładowanie, pojawia się kontrolka akumulatora, co to może być?
zaznaczę, że staram się zrobić wszystko,żeby działało idealnie,wymieniłem napinacz kompletny, mysląc,że topasek piszczy,a dziś taki numer...aha dodam jeszcze, że zamontowałem wentylator klimy nowy,bo stary nie działał, może teraz jak ten nowy działa jest duże obciążenie alternatora i siada? jak myślicie?

[ Dodano: 2012-07-08, 23:06 ]
jak wyłączę klimę to wydaje się, że jest ok, troszke tylko popiskuje coś, ale ładowanie nie zauważyłem, żeby zanikało
Witam przyglądnij się sprężarce klimy ona lubi wydawać takie dźwięki jak jest rzadko używana.Moja też wydawała takie dźwięki po zimie używam jej cały czas i wszystko wróciło do normy spadek napięcia jest zawsze po zalączeniu klimatyzacji ten wynalazek potrzebuje napięcia co do kontrolki na desce to ciekawe w jakim stanie jest akumulator.Podłącz auto pod vag sprawdź ładowanie albo miernik na klemy.

aguamak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: aguamak » 09 lip 2012, 21:24

problem rozwiązany,dużo szukania było, skąd to popiskiwanie,okazało się, że to koło pasowe alternatora się zatarło,jakimś cudem zatarło się w taki sposób, że się nie zblokowało i nie zerwało paska.
kółko wymienione,koszt 250,-

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 09 lip 2012, 21:26

aguamak, to super teraz możesz spokojnie lecieć na wakacje pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja