koledzy ratujcie,pojutrze wyjazd 2300 km na wakacje a u mnie coś się dzieje,piszczy coś pod maską, a jak jest załączona klima to nawet rzęzi i zanika ładowanie, pojawia się kontrolka akumulatora, co to może być?
zaznaczę, że staram się zrobić wszystko,żeby działało idealnie,wymieniłem napinacz kompletny, mysląc,że topasek piszczy,a dziś taki numer...aha dodam jeszcze, że zamontowałem wentylator klimy nowy,bo stary nie działał, może teraz jak ten nowy działa jest duże obciążenie alternatora i siada? jak myślicie?
[ Dodano: 2012-07-08, 23:06 ]
jak wyłączę klimę to wydaje się, że jest ok, troszke tylko popiskuje coś, ale ładowanie nie zauważyłem, żeby zanikało
[a6 c5] alternator się kończy?
Re: [a6 c5] alternator się kończy?
Witam przyglądnij się sprężarce klimy ona lubi wydawać takie dźwięki jak jest rzadko używana.Moja też wydawała takie dźwięki po zimie używam jej cały czas i wszystko wróciło do normy spadek napięcia jest zawsze po zalączeniu klimatyzacji ten wynalazek potrzebuje napięcia co do kontrolki na desce to ciekawe w jakim stanie jest akumulator.Podłącz auto pod vag sprawdź ładowanie albo miernik na klemy.aguamak pisze:koledzy ratujcie,pojutrze wyjazd 2300 km na wakacje a u mnie coś się dzieje,piszczy coś pod maską, a jak jest załączona klima to nawet rzęzi i zanika ładowanie, pojawia się kontrolka akumulatora, co to może być?
zaznaczę, że staram się zrobić wszystko,żeby działało idealnie,wymieniłem napinacz kompletny, mysląc,że topasek piszczy,a dziś taki numer...aha dodam jeszcze, że zamontowałem wentylator klimy nowy,bo stary nie działał, może teraz jak ten nowy działa jest duże obciążenie alternatora i siada? jak myślicie?
[ Dodano: 2012-07-08, 23:06 ]
jak wyłączę klimę to wydaje się, że jest ok, troszke tylko popiskuje coś, ale ładowanie nie zauważyłem, żeby zanikało