Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Alarm Odis, lub jakis inny funkcja antynapad

Elektryka
ODPOWIEDZ
gawraf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Alarm Odis, lub jakis inny funkcja antynapad

Post autor: gawraf » 13 paź 2010, 09:43

Witam, jak w temacie czy ma ktos z Was taki alarm, cos mi sie porobilo i za kazdym razem jak wsiade do auta to musze naciskac guziczek ukryty w aucie, nie wiem co jest jezdze autem ,1,5 roku i nigdy czegos takiego nie mialem, najgorsze jest to ze ja to musze naciskac co 18 sekund, tzn po 18 sek, mam 18 sekund na nacisniecie bo inaczej auto gasnie :( wczesniej mi sie to wylanczalo wraz z wylaczeniem alarmu z pilota teraz trzeba to robic recznie,

gawraf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gawraf » 13 paź 2010, 10:26

witam, tzn u mnie chyba była jakaś "łezka" która deaktywowała ten anty napad, czyli muwisz zeby to zlutowac i z głowy? tak pewnie zrobie, jeszce przed chwileczka dzwoniłem do jakiejs firmy i podali mi z 3 sposoby (w zależnosci od alarmu) a ze ja nie wiem jaki mam, na włączenie tryby awarynego (serwisowego) sprobuje tak zrobic, jak sie nie uda lutuje dwa kabelki :)
dzieki

gawraf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gawraf » 14 paź 2010, 09:48

Witam, mam dwa pytanie, gdzie moze sie znajdowac ta centralka od tego alarmu :oops:
napewno juz wiem ze mam piloty orginalne audi i pod nie mam podpieta centralke
i drugie pytanie jak sprawdzic ten czujnik otwarcia drzwi, iu gdzie sie on znajduje (bo jezeli chodzi np o objawy ze nie zapala sie kontrolka na drzwiach, czy np nie gasna swiatla w aucie, po zamknieciu drzwi czy np wyswietla sie nie zamkniecie drzwi na wyswietlaczu, to zadne z tych objawow nie mialo miejsca,
i ten alarm sie zachowuje bardzo dziwnie, juz wczoraj myslalem ze sie naprawil, przestało pipczec i nie musialem wogule wciskac ukrytego przycisku,
a dzis rano znowu musialem (co dziwne juz dzis tylko raz po odpaleniu auta, a pozniej po wyjsciu ze sklepu juz w 2 x musialem naciskac

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl