A6C5 zolta kontrolka akumulatora na fisie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A6C5 zolta kontrolka akumulatora na fisie
Witam wczoraj bylem poza miastem zrobilem ok 130km dzisiaj jak chcialem odpalic auto zapalilem reflektory zaczely migac auto nie odpala ledwo kreci ,aku ma 6 lat i teraz co to moze byc aku czy alternator?
-
- Forum Audi A6 / A7
mat1324 pisze:Do sprawdzenia napięcie ładowania oraz pobór prądu w spoczynku.
jutro odpale na kable dzwonilem do pkt z akumulatorami podjade zeby zmierzyli chociaz na zegarach pokazywal ladowanie wczoraj ok mam nadzieje ze padl akumulator ma juz 6 lat

czy jak w aucie pokazywal ok ladowanie to jest szansa ze to tylko aku padlo?
-
- Forum Audi A6 / A7
tak to plus tym bardziej ze wczoraj bylem w krotkiej trasie u rodziny w kutnie i na szczescie dojechalem i wrocilem do Łodzi szczesliwie , tylko martwie sie zeby to nie byl alternator bo jak czytam jakie sa techniki jego wyjmowania to bledne podobno najgorzej w 2.5 tdi u mnie podobno da sie bez wyjezdzania przodu od spodu wyjac tylko teraz zeby trafic na ogarnietego mechanika w tym temacie jakby co.mat1324 pisze:Lepiej teraz niż zimą na wakacjach z daleka od domu.

-
- Forum Audi A6 / A7
no i juz sie chyba wyjasnilo cos mnie tknelo i poszedlem do garazu sprawdzic czy jest pasek klinowy bo nawet nie sprawdzilem wczesniej i akurat byl sasiad z zawodu elektromechanik ,nawet auto odpalilo pomierzyl miernikiem i okazalo sie ze alternator laduje jak nalezy,jutro jeszcze dla pewnosci ze to koniec mojej centry plus mam do niego podjechac to sprawdzi wydajnosc akumulatoramat1324 pisze:Mój mechanik zawsze mówi, że im trudniej tym ciekawiej, a klient i tak zapłaci.
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)