A6 - Przypomnienie o przerwie - czas jazdy 2h, jak wyłączyć
-
- Forum Audi A6 / A7
A6 - Przypomnienie o przerwie - czas jazdy 2h, jak wyłączyć
Witam,
próbowałem coś wygrzebać ale bezskutecznie. Po dwóch godzinach jazdy na liczniku pojawia się mrugające wskazanie 2h. Z instrukcji wyczytałem, że jest to przypomnienie o przerwie. Żeby wyłączyć należy wcisnąć przycisk - reset na gałce wycieraczek. Problem w tym że przyciski nie mam... Z tego co wiem nie mam FIS więc tych przycisków nie powinno być, ale w takim razie czemu pojawia mi się ten komunikat którego wyłączyć nie mogę? Trochę to drażniące jest.
próbowałem coś wygrzebać ale bezskutecznie. Po dwóch godzinach jazdy na liczniku pojawia się mrugające wskazanie 2h. Z instrukcji wyczytałem, że jest to przypomnienie o przerwie. Żeby wyłączyć należy wcisnąć przycisk - reset na gałce wycieraczek. Problem w tym że przyciski nie mam... Z tego co wiem nie mam FIS więc tych przycisków nie powinno być, ale w takim razie czemu pojawia mi się ten komunikat którego wyłączyć nie mogę? Trochę to drażniące jest.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
U mnie wystarczy wcisnąć jeden z przycisków na manetce sterującej komputerem (manetka wycieraczek).
Jeżeli masz duży FIS (a tak wnioskuję po tym, że wyskakuje Ci ten komunikat), powinieneś mieć odpowiednią manetkę sterującą. Skoro jej nie posiadasz, to możliwe, że poprzedni właściciel przełożył zegary
Jeżeli masz duży FIS (a tak wnioskuję po tym, że wyskakuje Ci ten komunikat), powinieneś mieć odpowiednią manetkę sterującą. Skoro jej nie posiadasz, to możliwe, że poprzedni właściciel przełożył zegary

-
- Forum Audi A6 / A7
Manetka wygląda dokładnie tak:
http://alejka.pl/audi-a2-a3-a4-a6-przel ... -nowy.html
Fotka zegarów:
![Obrazek]()
Z naklejką będzie ciężej na ten moment - czego szukać na naklejce?
Nie mam pojęcia czy coś było wymieniane - mam to auto od 3 miesięcy
Według instrukcji dotyczy to samochodów z FISem i byłem przekonany że go nie mam.
http://alejka.pl/audi-a2-a3-a4-a6-przel ... -nowy.html
Fotka zegarów:
Z naklejką będzie ciężej na ten moment - czego szukać na naklejce?
Nie mam pojęcia czy coś było wymieniane - mam to auto od 3 miesięcy

- kot919
- Forum Audi A6 / A7
remiAtAudi, szczerze Twój licznik wygląda tak jak z pełnym fisem, z tym że ktoś zakleił górną część która wywala ostrzeżenia np: żarówek, poziomu paliwa, poziomowania xenonów. Przed momentem przejrzałem raz jeszcze czy nie znajdę takiego w google i niestety bez rezultatu.
Moim zdaniem ktoś przełożył licznik, lecz nie zadał sobie wystarczająco dużo trudu aby wszystko połączyć tak jak trzeba. Dlaczego to zrobił, cóż liczniki się psują więc pewnie to mógłby być główny powód.
Moim zdaniem ktoś przełożył licznik, lecz nie zadał sobie wystarczająco dużo trudu aby wszystko połączyć tak jak trzeba. Dlaczego to zrobił, cóż liczniki się psują więc pewnie to mógłby być główny powód.
Albo komuś padła manetka i ta ze sterowaniem okazała się 'za droga' tak jak 'za drogie' okazało się naprawienie FISu. Może paliła się cały czas jakaś kontrolka w górnej części i 'wkurzała' 
takie teoretycznie są kody na FIS wg. Audi:
9Q0 = computer brak FISu
9Q2 = FIS
9Q3 = wielofunkcyjne wskaźniki, bez komputera
EDIT:
Możesz poprosić też o rozkodowanie numeru VIN któregoś z kolegów którzy mają możliwość. Będziesz miał całe wyposażenie.

takie teoretycznie są kody na FIS wg. Audi:
9Q0 = computer brak FISu
9Q2 = FIS
9Q3 = wielofunkcyjne wskaźniki, bez komputera
EDIT:
Możesz poprosić też o rozkodowanie numeru VIN któregoś z kolegów którzy mają możliwość. Będziesz miał całe wyposażenie.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 18:56 przez mrporpoise, łącznie zmieniany 1 raz.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Jasne że jest to możliweremiAtAudi pisze:Albo komuś padła manetka i ta ze sterowaniem okazała się 'za droga' tak jak 'za drogie' okazało się naprawienie FISu. Może paliła się cały czas jakaś kontrolka w górnej części i 'wkurzała'

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Czyli ktoś ewidentnie przełożył licznik i zrobił to najmniejszym nakładem pracy - zakleił pole które informuje o błędachremiAtAudi pisze: Wygląda na to że nie mam FISa (znalazłem 9Q0). Czyli w punkcie wyjścia - nie mam niby FISa a czas podróży się wyświetla.

Czy to dobrze czy źle? Dora wiadomość to ta że odrobinie pracy możesz doprowadzić to wszytko do ładu i cieszyć się FISem. Złą z kolei nowinką może być przebieg Twojego autka