Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

A6[c5] Problem zlamany kluczyk

Elektryka
ODPOWIEDZ
byry
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6[c5] Problem zlamany kluczyk

Post autor: byry » 25 sty 2011, 00:30

Witam znalazlem sie w bardzo trudnej sytuacji;/ wsiadajac do samochodu zlamalem kluczyk w stacyjce. Problem jest jeszcze wiekszy bo nie posiadam drugiego kluczyka ten stary zdolalem wyciągnąc ze stacyjki. Kupilem teraz taki http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... _609wt_698 Moje pytanie jest dotyczace gdzie moge dorobic ten klucz czy moge dorobic u zwyklego goscia w sklepie? czy musi to byc serwis i jak to wyglada sprawa imobilizera probowalem odpalic auto na samym tym czpiocie co zostal w srodku i samochod po 2 sekudnach zgasl.

[ Dodano: 2011-01-25, 00:33 ]
zapomnialem dodac ze mam kabel serwisowy. Pilot otwierania i zamykania samochodu dziala
Nienawiść do policji tak zostałem wychowany... Chiwas Nowator - Za Granicami Kraju

Awatar użytkownika
Hincó
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Hincó » 25 sty 2011, 01:04

Dzisiaj dorabiałem klucz do siebie-do pilota scyzoryka 10zł/szt ale miałem właśnie taki jak z linka tylko podróbe...
Idź z tym co masz do dorabiacza kluczy, wg cennika jaki dziś widziałem i myślałem że tyle zapłace to 50zł... ale to cena z tego co wiem za dorobienie klucza od podstaw czyli właśnie złamanie/zgięcie itp... Immo da się przełożyć...
Masz kluczyk-scyzoryk jak z aukcji? Powinien dać się wymienić sam grot... w punkcie potrafią sporo zdziałać <ok>
Obrazek TDI +

byry
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: byry » 25 sty 2011, 01:23

tak taki jak z linku ja to w angli mieszkam a tutaj nie ma takich zlotych rączek jak w polsce a gdzie jest dokladnie ten imo w piliocie czy w tej drugiej czesci pilotac o jest scyzoryk?
Nienawiść do policji tak zostałem wychowany... Chiwas Nowator - Za Granicami Kraju

Awatar użytkownika
Hincó
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Hincó » 25 sty 2011, 08:43

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... anan+pilot
Tu masz fotostory z rezania pilota i tam są fotki pastylki immo, jest w pilocie jak rozkręcisz w pobliżu przycisku, po przeciwnej stronie grota co srebrny przycisk. Podejrzewam że gdzieś znalazłbyś dorabiacza kluczy... albo Polaka albo Turasa <ok>
Obrazek TDI +

Awatar użytkownika
TheWitcher
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TheWitcher » 25 sty 2011, 23:45

Przerabialem problem dorobienia klucza w anglii i jest to praktycznie niemozliwe. Jedyne wyjscie to poleconym wyslac do polski i niech tam Ci ktos to zalatwi bo audi moze ci dorobic kluczpo nr VIN ale lekka reka za dorobienie i zaprogramowanie skasuja cie &pound;300.
Pozdrawiam
Byla: Audi 80 1.6, A6 2.4 V6, A6 1.9Tdi Saloon, Coupe Quattro typ 85, jest jak w opisie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl