Jest ciemne, jakby brązowe. Czy to gwarantuje, że jest niesprawne?
Tak wygląda wtyczka:
Wtyczka ma 6pinów (1,2,3,4,5,6).
Wyczytałem, że podłączenie 12V pod pin 1 i masy pod pin 2 spowoduje reakcję lustra. U mnie nic to nie dało.
stworzyłem takie warunki, ale właściwie ciemne szkło jest cały czas, więc zmiany w sumie nie powinno być.bendzji pisze:ale ono dopiero zareaguje jak dostanie sygnał z sensorów - tzn będzie miał ciemno na przednim a światlo w tym od strony lustra
Aha, dzięki. Czyli żeby dawać napięcie na pin 3 i 6 muszą być najpierw podpięte prócz tego piny 1 i 2, tak?bendzji pisze: na pin 3 i pin 6 dajesz 12v wtedy jak się ściemni i masz podpięte pin 1 i pin 2
Następnie miernik ustawiasz w pomiar napięcia i jego sondy podłączasz do styku 4 i 5.
Teraz czas próby - zatykasz palcem sensor który jest od strony mocowania lustra, a w sensor który jest od strony lustra (wnętrza pojazdu) świecisz latarką.
Jeżeli napięcie zacznie się zmieniać (coś od 0V do 1,2V) tzn że elektronika wewnątrz działa.
Masz zmierzyć pomiędzy 4 i 5 - wyjście na zewnętrzny fotochrom.Pawel_7 pisze:zmierzyłem napięcie podłączając przewody miernika na piny 5 i 6. Okazało się, że jest napięcie 7,6V.