Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 1.8T AWT - Problem z odpaleniem

Elektryka
ODPOWIEDZ
Adiniakos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adrian
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

A6 C5 1.8T AWT - Problem z odpaleniem

Post autor: Adiniakos » 31 gru 2019, 01:46

Siemaneczko, panowie i panie. Szczerze powiedziawszy to nawet nie wiem do którego działu wrzucić ten temat. Dlatego też proszę o zmianę jeśli popełniłem błąd. Niestety, nagrania brak.
Streścić problem też ciężko.
Problem polega na tym że samochód często stoi na dworze, wiadomo niskie temp. ostatnio nawet minusowe. Raz na jakiś czas bardziej rzadziej, zauważyłem że samochód ma problem z odpaleniem. Objawia się to tym że musi parę razy przekręcić, a moment tego odpalenia jest jakby robił to na siłę, niż tak jak zwykle chciał. Odpalanie odbywa się bez włączonych xenon plus, przy włączonym trybie econ. Wszystko na desce zanika, fis, obroty. Dopiero gdy odpali ok. 1s wszystko się pojawia, pełny fis, obroty. Akumulator prawie roczny varta 77Ah. (Jeszcze na gwarancji)
Zauważyłem pewne zmiany często gęsto, dzieje się to gdy akumulator pokazuje ok. 8-8,5V. Z reguły pokazuje no powiedzmy 12V.
Jakieś sugestie gdzie szukać? Akumulator? Problem z prądem jako że samochód ma swój wiek?
Post piszę tylko i wyłącznie w celach orientacyjnych, może ktoś miał podobny przypadek i dopowie co u niego zawiniło.
Pozdrawiam,

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 31 gru 2019, 06:39

Hej
Jeżeli aku pokazuje 8v to jest uszkodzony - jak na gwarancji to reklamuj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja