Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 Avant - przewody świateł STOP

Elektryka
ODPOWIEDZ
stingear

A6 Avant - przewody świateł STOP

Post autor: stingear » 27 lut 2018, 20:04

Witam,
Potrzebuję porady lub opisu, które przewody odpowiedzialne są za światło STOP w tylnych lampach. Mam zamontowane lampy LED i występuje u mnie problem "Bremslicht", który rozwiązać mogę za pomocą rezystorów. Rezystory posiadam i muszę je połączyć pod + i - przy samych światłach. problem tylko taki, że nie wiem, które przewody odpowiadają za światło STOP.

[ Dodano: 2018-01-28, 20:52 ]
Kolory przewodów ogarnąłem. Czerwono-czarny to + a brązowy to -.
W każdym razie wyjąłem lampę i dokładnie obejrzałem. Ma wbudowany rezystor. Zauważyłem też, że poprzednik zrobił mostek na + do stopu ze światłą prawego do lewego. Po rozpięciu mostka lewy stop nie świeci. Przypuszczam, że to wina przewodu, ale na odcinku, do którego miałem dostęp, nie byłem w stanie znaleźć żadnych uszkodzeń. Być może problem jest na kostce z przodu, która znajduje się obok pedałów pod tapicerką. Tylko pytanie, która to kostka i który pin. Jakieś sugestie?

[ Dodano: 2018-02-27, 20:04 ]
Problem z Bremslicht i niedziałającym światem stop rozwiązany. Powodem problemu był uszkodzony przewód pomiędzy kostką od nogami a światłem. Poprowadziłem nowy przewód i światło działa teraz prawidłowo, a powiadomienie Bremslicht się już nie wyświetla.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja