[A6 C5] 97r 1,9TDI Problem z lampkami w drzwiach
[A6 C5] 97r 1,9TDI Problem z lampkami w drzwiach
Witam
Panowie mam następujący problem żadna lampka oświetlenia w drzwiach nie świeci bezpieczniki wszystkie ok. Po otworzeniu drzwi oświetlenie kabiny normalnie się zapala. Drugim problemem jest oświetlenie nóg kierowcy i pasażera które niby jest w audi i tez mi nie działa proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu .
Pozdrawiam
Panowie mam następujący problem żadna lampka oświetlenia w drzwiach nie świeci bezpieczniki wszystkie ok. Po otworzeniu drzwi oświetlenie kabiny normalnie się zapala. Drugim problemem jest oświetlenie nóg kierowcy i pasażera które niby jest w audi i tez mi nie działa proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 14:36 przez ziomkes20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Popraw tytuł tematu (zobacz, jak nazywane są inne tematy, przeczytaj regulamin nazywania tematów).
Nie jestem pewny, czy podświetlanie nóg jest standardowym wyposażeniem w Audi. Czy to "nieświecenie" i brak podświetlenia nóg dotyczy tylko drzwi kierowcy, czy wszystkich?
Nie jestem pewny, czy podświetlanie nóg jest standardowym wyposażeniem w Audi. Czy to "nieświecenie" i brak podświetlenia nóg dotyczy tylko drzwi kierowcy, czy wszystkich?
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

Właśnie oglądałem wszystkie lampki wszędzie są żarówki i w drzwiach od dołu te białe z boku w czerwonych oprawach też są i pod nogami również są . Przejrzałem ponownie wszystkie bezpieczniki, i dalej nie działa .
Dziś rozkręciłem wszystkie drzwi, powyciągałem każdą lampkę i na każdym kablu jest masa moduł komfortu jest suchy już nie wiem co zrobić dajcie jakieś wskazówki.
Dziś rozkręciłem wszystkie drzwi, powyciągałem każdą lampkę i na każdym kablu jest masa moduł komfortu jest suchy już nie wiem co zrobić dajcie jakieś wskazówki.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja w swojej mam to samo. W żadnych drzwiach nie świecą lampki (czerwona i biała)
jak otworzę drzwi od kierowcy lampki wewnętrzne mi się nie zapalają a przy reszcie oświetlenie mruga z częstotliwością 1 s. lampki w kabinie nad nogami też nie świecą...w bagażniku też nie świeci...z pilota bagażnik się nie otwiera...przy otwartych drzwiach od kierowcy centralny sam je rygluje...pomocy bo nie wiem za co się zabrać i co mojej perełce dolega...
[ Dodano: 2011-01-28, 15:56 ]
moduł komfortu sprawdziłem...jest suchy ale wykładzina nad nim jest namoknięta...nie wiem gdzie szukać błędu...może mi ktoś podpowie co robić?
[ Dodano: 2011-01-28, 15:58 ]
dodam że na żadnej żarówce nie ma prądu...
jak otworzę drzwi od kierowcy lampki wewnętrzne mi się nie zapalają a przy reszcie oświetlenie mruga z częstotliwością 1 s. lampki w kabinie nad nogami też nie świecą...w bagażniku też nie świeci...z pilota bagażnik się nie otwiera...przy otwartych drzwiach od kierowcy centralny sam je rygluje...pomocy bo nie wiem za co się zabrać i co mojej perełce dolega...

[ Dodano: 2011-01-28, 15:56 ]
moduł komfortu sprawdziłem...jest suchy ale wykładzina nad nim jest namoknięta...nie wiem gdzie szukać błędu...może mi ktoś podpowie co robić?
[ Dodano: 2011-01-28, 15:58 ]
dodam że na żadnej żarówce nie ma prądu...
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C5] 97r 1,9TDI Problem z lampkami w drzwiach
Mam podobnie, było przerabiane na forum, poszperaj. Problem polega na mikro stycznikach w drzwiach. Ja czekam do cieplejszej pory roku i będę się brał za bary z problemem podświetlenia. Alarm ci uzbraja samochód przy otwartych drzwiach po pewnym czasie ponieważ nie widzi otwartych drzwi, wina w/w mikrowłącznika. Więc po upływie zadanego czasu sam zamyka auto tak jak by to było w przypadku gdybyś "niechcący" otworzył auto z pilota i do niego nie wsiadł. Do usunięcia usterki potrzebne jest zdemontowanie tapicerek i zamków w klamkach w których są czujniki.ziomkes20 pisze:Witam
Pozdrawiam
TRAKTOREK TO DOBRY MOTOREK. były: c4 avant 2.5 AAT, c5 avant 1.9 AFN, teraz c6 avant 2.0 BRF
Panowie/Panie dziś rozebrałem wszystkie drzwi całą tapicerkę w poszukiwaniu przetartych zaśniedziałych itp kabli nic nie znalazłem każdy jeden kabelek od lampki przejrzałem wszystkie zamki wyciągłem wyczyściłem przesmarowałem i nie mam pojęcia co zrobić żeby te oświetlenie zadziałało. Zadziwiła mnie jedna sprawa pod kierownicą gdzie są przekaźniki jest gniazdo z pinami ale żadnego przekaźnika w nim nie ma może to jest to ale nie wiem znów jaki tam powinien być ale mam foto
![Obrazek]()
Dziś pogrzebałem trochę w Google i znalazłem że ten przekaźnik odpowiada za szyber dach którego nie mam i dalej jestem w du.. bo nie wiem jaka jest przyczyna tego ustrojstwa
Dziś pogrzebałem trochę w Google i znalazłem że ten przekaźnik odpowiada za szyber dach którego nie mam i dalej jestem w du.. bo nie wiem jaka jest przyczyna tego ustrojstwa
Witam,
Czy rozwiązał ktoś ten problem?
U mnie jest podobnie.
W tylnych drzwiach (prawych i lewych) nie działa poświelenie (biała dolna lampka oraz czewona boczna).
Czy do tego jest jakiś osobny bezpiecznik?
Oczywiście jak drzwi otwieram to światło w kabnie się zaświeca wiec mikrowłącznik jest OK, podświetlnie ledowe także działa prawidłowo.
ÂŻarówki w lampkach także są OK.
Czy rozwiązał ktoś ten problem?
U mnie jest podobnie.
W tylnych drzwiach (prawych i lewych) nie działa poświelenie (biała dolna lampka oraz czewona boczna).
Czy do tego jest jakiś osobny bezpiecznik?
Oczywiście jak drzwi otwieram to światło w kabnie się zaświeca wiec mikrowłącznik jest OK, podświetlnie ledowe także działa prawidłowo.
ÂŻarówki w lampkach także są OK.
Piotr
- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7
W moim przypadku pomoglo zaplikowanie plynu WD40 w duzej ilosci
besposrednio do zamka, po paru godzinach lampki "ozyly"
.
Jak skuteczne jest takie dzialanie i na jak dlugo tego nie wiem, pol roku minelo jest ok.
Mozna uzyc wyszukiwarki, wpisac(zamek, mikrostyk) jest na forum kilka jnstrukcji jak skutecznie pozbyc sie tego problemu.
besposrednio do zamka, po paru godzinach lampki "ozyly"

Jak skuteczne jest takie dzialanie i na jak dlugo tego nie wiem, pol roku minelo jest ok.
Mozna uzyc wyszukiwarki, wpisac(zamek, mikrostyk) jest na forum kilka jnstrukcji jak skutecznie pozbyc sie tego problemu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witampudzians47 pisze:witam
Podobny mam problem.Od strony pasażera nie świecą mi lampki (czerwona i biała) oraz co gorsze komputer nie wyczuwa otwartych drzwi nie wiem gdzie i co sprawdzic ?
Może jakaś podpowiedz
Ja przez prawie rok się z tym męczyłem...
niedawno jeden elektryk mi znalazł powód tego "nieświecenia"
Zaczeło się od częstego palenia bezpiecznika (chyba 10A) przy częstym włączaniu (zabawie) elektryką wnętrza - szyby, centralny itp. Jak bezpiecznik padał, to na FIS pokazywały się "otwarte wszystkie drzwi". Wymieniłem w koĂącu bezpiecznik na większy - najpierw 15A, a potem 20A i... stało się - spaliła się ścieżka w module komfortu. ÂŚwiatło w podsufitce było, ale pod nogami i w drzwiach nie. Polutowanie tych ścieżek pomogło -kolega zastąpił je nawet kabelkiem i wymienił przy tym jeden scalak, bo po którymś z kolei przepaleniu i on nie wytrzymał - ale bepiecznik nadal się przepala i nie mogę znaleźć przyczyny tego zwarcia. Prawdopodobnie w wiÂĄzce kabli w drzwiach kierowcy któryś jest uszkodzony i jak dostanie się woda to zwiera, ale to tylko gdybania...
Przejrzeliśmy je wszystkie i NIC

Tak że trzeba wymienić lub po prostu ominąć tę ścieżkę - ja osobiście tego nie robiłem tylko mój kumpel elektryk, ale ona znajduje się w rogu całego układu. Jak otworzycie puszkę to pewnie będzie widać stopione ścieżki.
Pozdrawiam
gwizdek
- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7