Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] 97r 1,9TDI Problem z lampkami w drzwiach

Elektryka
ODPOWIEDZ
ziomkes20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] 97r 1,9TDI Problem z lampkami w drzwiach

Post autor: ziomkes20 » 20 sty 2011, 12:02

Witam
Panowie mam następujący problem żadna lampka oświetlenia w drzwiach nie świeci bezpieczniki wszystkie ok. Po otworzeniu drzwi oświetlenie kabiny normalnie się zapala. Drugim problemem jest oświetlenie nóg kierowcy i pasażera które niby jest w audi i tez mi nie działa proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu .

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 14:36 przez ziomkes20, łącznie zmieniany 1 raz.

arekjask
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ALF 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: arekjask » 20 sty 2011, 12:27

Popraw tytuł tematu (zobacz, jak nazywane są inne tematy, przeczytaj regulamin nazywania tematów).

Nie jestem pewny, czy podświetlanie nóg jest standardowym wyposażeniem w Audi. Czy to "nieświecenie" i brak podświetlenia nóg dotyczy tylko drzwi kierowcy, czy wszystkich?
Kogel-mogel FB :/
Fora to jest biwak. :)

ziomkes20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ziomkes20 » 20 sty 2011, 14:39

Właśnie oglądałem wszystkie lampki wszędzie są żarówki i w drzwiach od dołu te białe z boku w czerwonych oprawach też są i pod nogami również są . Przejrzałem ponownie wszystkie bezpieczniki, i dalej nie działa .

Dziś rozkręciłem wszystkie drzwi, powyciągałem każdą lampkę i na każdym kablu jest masa moduł komfortu jest suchy już nie wiem co zrobić dajcie jakieś wskazówki.

tomekw2086
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tomekw2086 » 25 sty 2011, 19:03

Ja w swojej mam to samo. W żadnych drzwiach nie świecą lampki (czerwona i biała)
jak otworzę drzwi od kierowcy lampki wewnętrzne mi się nie zapalają a przy reszcie oświetlenie mruga z częstotliwością 1 s. lampki w kabinie nad nogami też nie świecą...w bagażniku też nie świeci...z pilota bagażnik się nie otwiera...przy otwartych drzwiach od kierowcy centralny sam je rygluje...pomocy bo nie wiem za co się zabrać i co mojej perełce dolega... :-(

[ Dodano: 2011-01-28, 15:56 ]
moduł komfortu sprawdziłem...jest suchy ale wykładzina nad nim jest namoknięta...nie wiem gdzie szukać błędu...może mi ktoś podpowie co robić?

[ Dodano: 2011-01-28, 15:58 ]
dodam że na żadnej żarówce nie ma prądu...

robsonsuper
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5] 97r 1,9TDI Problem z lampkami w drzwiach

Post autor: robsonsuper » 02 lut 2011, 14:29

ziomkes20 pisze:Witam
Panowie mam następujący problem żadna lampka oświetlenia w drzwiach nie świeci bezpieczniki wszystkie ok. Po otworzeniu drzwi oświetlenie kabiny normalnie się zapala. Drugim problemem jest oświetlenie nóg kierowcy i pasażera które niby jest w audi i tez mi nie działa proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu .

Pozdrawiam
Mam podobnie, było przerabiane na forum, poszperaj. Problem polega na mikro stycznikach w drzwiach. Ja czekam do cieplejszej pory roku i będę się brał za bary z problemem podświetlenia. Alarm ci uzbraja samochód przy otwartych drzwiach po pewnym czasie ponieważ nie widzi otwartych drzwi, wina w/w mikrowłącznika. Więc po upływie zadanego czasu sam zamyka auto tak jak by to było w przypadku gdybyś "niechcący" otworzył auto z pilota i do niego nie wsiadł. Do usunięcia usterki potrzebne jest zdemontowanie tapicerek i zamków w klamkach w których są czujniki.
TRAKTOREK TO DOBRY MOTOREK. były: c4 avant 2.5 AAT, c5 avant 1.9 AFN, teraz c6 avant 2.0 BRF

ziomkes20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ziomkes20 » 23 lut 2011, 20:56

Panowie/Panie dziś rozebrałem wszystkie drzwi całą tapicerkę w poszukiwaniu przetartych zaśniedziałych itp kabli nic nie znalazłem każdy jeden kabelek od lampki przejrzałem wszystkie zamki wyciągłem wyczyściłem przesmarowałem i nie mam pojęcia co zrobić żeby te oświetlenie zadziałało. Zadziwiła mnie jedna sprawa pod kierownicą gdzie są przekaźniki jest gniazdo z pinami ale żadnego przekaźnika w nim nie ma może to jest to ale nie wiem znów jaki tam powinien być ale mam foto

Obrazek

Dziś pogrzebałem trochę w Google i znalazłem że ten przekaźnik odpowiada za szyber dach którego nie mam i dalej jestem w du.. bo nie wiem jaka jest przyczyna tego ustrojstwa

Placiu1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Placiu1 » 29 sie 2011, 22:32

Witam,
Czy rozwiązał ktoś ten problem?
U mnie jest podobnie.
W tylnych drzwiach (prawych i lewych) nie działa poświelenie (biała dolna lampka oraz czewona boczna).
Czy do tego jest jakiś osobny bezpiecznik?
Oczywiście jak drzwi otwieram to światło w kabnie się zaświeca wiec mikrowłącznik jest OK, podświetlnie ledowe także działa prawidłowo.
ÂŻarówki w lampkach także są OK.
Piotr

Awatar użytkownika
pudzians47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pudzians47 » 19 lut 2012, 23:02

witam
Podobny mam problem.Od strony pasażera nie świecą mi lampki (czerwona i biała) oraz co gorsze komputer nie wyczuwa otwartych drzwi nie wiem gdzie i co sprawdzic ?
Może jakaś podpowiedz <mysli>

Mahrid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mahrid » 20 lut 2012, 15:07

W moim przypadku pomoglo zaplikowanie plynu WD40 w duzej ilosci
besposrednio do zamka, po paru godzinach lampki "ozyly" <lol>.
Jak skuteczne jest takie dzialanie i na jak dlugo tego nie wiem, pol roku minelo jest ok.
Mozna uzyc wyszukiwarki, wpisac(zamek, mikrostyk) jest na forum kilka jnstrukcji jak skutecznie pozbyc sie tego problemu.

gwizdek50
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: gwizdek50 » 26 lut 2012, 21:45

pudzians47 pisze:witam
Podobny mam problem.Od strony pasażera nie świecą mi lampki (czerwona i biała) oraz co gorsze komputer nie wyczuwa otwartych drzwi nie wiem gdzie i co sprawdzic ?
Może jakaś podpowiedz <mysli>
Witam
Ja przez prawie rok się z tym męczyłem...
niedawno jeden elektryk mi znalazł powód tego "nieświecenia"
Zaczeło się od częstego palenia bezpiecznika (chyba 10A) przy częstym włączaniu (zabawie) elektryką wnętrza - szyby, centralny itp. Jak bezpiecznik padał, to na FIS pokazywały się "otwarte wszystkie drzwi". Wymieniłem w koĂącu bezpiecznik na większy - najpierw 15A, a potem 20A i... stało się - spaliła się ścieżka w module komfortu. ÂŚwiatło w podsufitce było, ale pod nogami i w drzwiach nie. Polutowanie tych ścieżek pomogło -kolega zastąpił je nawet kabelkiem i wymienił przy tym jeden scalak, bo po którymś z kolei przepaleniu i on nie wytrzymał - ale bepiecznik nadal się przepala i nie mogę znaleźć przyczyny tego zwarcia. Prawdopodobnie w wiÂĄzce kabli w drzwiach kierowcy któryś jest uszkodzony i jak dostanie się woda to zwiera, ale to tylko gdybania...
Przejrzeliśmy je wszystkie i NIC <zalamka>
Tak że trzeba wymienić lub po prostu ominąć tę ścieżkę - ja osobiście tego nie robiłem tylko mój kumpel elektryk, ale ona znajduje się w rogu całego układu. Jak otworzycie puszkę to pewnie będzie widać stopione ścieżki.
Pozdrawiam
gwizdek

Awatar użytkownika
pudzians47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pudzians47 » 27 sty 2013, 23:14

Witam
Problem mam rozwiązany
Mikrostyk ot co

siwek327
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: siwek327 » 27 lip 2016, 00:44

Witam! Czy ktoś może mi powiedzieć jak rozebrac białą lampkę w drzwiach? Chcę ją wyciagnąć i zmienic na ledową lecz nie wiem jak.Czy trzeba rozbierać tapicerkę w drzwiach?? Pomocy!

Awatar użytkownika
yaszczur
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: yaszczur » 28 lip 2016, 12:34

siwek327 pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć jak rozebrac białą lampkę w drzwiach? Chcę ją wyciagnąć i zmienic na ledową lecz nie wiem jak.Czy trzeba rozbierać tapicerkę w drzwiach?? Pomocy!
Wystarczy podważyć płaskim i cienkim śrubokrętem, wyjdzie bez problemu.
Pozdrawiam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl