Witam.
Bardzo bym prosił o pomoc ponieważ nigdzie nie mogę się doszukać pinoutu sterownika silnika BDG 04r.
I przydał by się również pinout sterownika skrzyni tiptronica a najlepiej brązowej wtyczki na końcu okablowania skrzyni.
bo nie ma czegoś takiego - są tylko schematy ale według danycg BDG wystepował tylko z manualem lub skrzynią multitronic - do jakiego auta potrzebujesz pinout tiptronica ( model , kod silnika , napęd , rok )
Wymieniam silnik, skrzynię i sterowniki w A6 AFB tip na BDG+ tip z passata b5 04r. angol. Oba auta FWD
Oczywiście do tej operacji kupiłem całe jeżdżące auto
Super.
Nie wiesz może czy dużo będzie się różnił z tipem od afb 98r. ? Może i do tego miałbyś schemacik ?
Silnik mam praktycznie spięty. Jeszcze przepinowanie licznika pod licznik z passata na chwile do rozruchu.
no i skrzynia. Ustawienie lewarka i nie wiem jeszcze czy wkładać wiązkę skrzyni z passata czy przerabiać tą z a6
skrzynia DEQ ma inne przełożenie końcowe i inną hydraulikę i miejsce czujnika prędkości wejściowej skrzyni - nie zagada to z osprzętem czyli TCU ze skrzyni FAD
Jak zostawisz tcu i starą skrzynie to też ECU raczej będzie w trybie awaryjnym bo będzie błąd niezgodności
Jedyna opcja przerzucenia całości zespołu napędowego z passata
Tak przerzucam cały zespół napędowy z passka. Skrzyni nawet nie odpinałem od silnika, zostaje tak jak fabryka wypuściła. Mam wszystkie sterowniki silnik, skrzynia itd, tylko kwestia samej wiązki od skrzyni. czy przepinować wtyczki czy przełożyć całą wiązkę. Odziwo silnik i skrzynia ma tylko około 130tys przebiegu więc skrzynia musi wejść