Dziś dostałem zegary z A6 C4, wersja z 7 zegarami, bez AC/BC. Zamontowałem, ABS załatwiłem za pomocą przekaźnika i kontrolka gaśnie po zapaleniu silnika tak jak w zegarach z 100 C4.
Jest jeden problem: Mianowicie przy włączeniu zapłonu zaczyna pikać i miga kontrolka ukł. hamulcowego (!). Wiedziałem że będzie tak przed przerobieniem sygnału ABS, ale ABS mam załatwiony a kontrolka dalej miga. Dodam że z niewiadomych przyczyn, jednorazowo wszystko po montażu było OK (kontrolka ABS gasła razem z kontrolką ukł ham. - po wyłączeniu ABS zaczynało piszczeć/migać, po włączeniu ustało), potem znowu zaczęło migać i miga/piszczy do teraz.
Mam nadzieję że rozumiecie

Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-08-09, 23:18 ]
Ok, pomierzyłem trochę.
Wg pomiarów:
Rezystancja między masą a „masą sterownika ABS”
Ok. 8ohm - MASA JEST
Ok. 65ohm - BRAK MASY
Normalnie, bez kluczyka NIE MA MASY, podczas przekręconego zapłonu MASA JEST, po odpaleniu silnika MASA JEST.
Niestety podpięcie kabelka idącego do liczników (tego od sterownika) do masy wyłącza kontrolkę ABS ale kontrolka (!) miga dalej. Coś jest nie tak. Nie mogę nawet zmasować sygnału by wyłączyć kontrolkę ukł. hamulcowego.
Zastanawiam się czy nie dzieje się coś z sygnałem z hamulców (lub w ogóle go nie ma), jestem jednak pewny że po podpięciu starych zegarów na zapłonie kontrolka (!) miga a na zapalonym silniku już nie.
Proszę o pomoc