Witam, może to pytanie jest śmieszne :D ale mam dziwny problem w wycieraczka szyby w samochodzie, mianowicie po załączeniu wycieraczki tylnej szyby i np spryskiwacza działa wszystko tak jak powinno, natomiast problem jest z wyłączeniem jej, po np. jednym uruchomieniu załącza się samoczynnie po upływie jakiegoś czasu ok 30sek. próbowałem rożnie wyłączać ja, nawet jakoś tak ze się wycieraczki przedniej szyby się załączały, i chcąc ja wyłączyć muszę zgasić silnik jak ktoś coś wie na ten temat to proszę o pomoc
Witam, z Twoja wycieraczka wszystko jest ok. ÂŻeby włączyć wycieraczkę popychasz manetkę (krótko - 1 impuls przełącznika) od siebie - automatycznie włącza się czasowo właśnie co ok. 30sekund. Dłuższe przytrzymanie (2-3 impulsy przełącznika) włącza spryskiwacz tylnej szyby, a wyłączasz ją tak jak włączyłeś czyli popychasz raz od siebie wtedy wycieraczka wykona jeden cykl i wyłączy się.
pozdrawiam
Witam!
Mój problem polega na tym że moje wycieraczki na 1 biegu źle działają, tzn, działaj bez "pauzy" a chodzą cały czas. Powinny chodzić w trybie czasowym ale nic takiego się nie dzieje. 2 problem jest taki że jak przełączę na sam dół powinno być jeden tryb pracy wycieraczki. Niestety nic takiego się nie dzieje, muszę trzymać w dół cały czas aby wycieraczki przeszły jeden tryb.
Przeczytałem na forum, że warto przeczyścić styki przy silniczku.
Próbowałem to dzisiaj zrobić ale nie jestem pewny jednej rzeczy czy to są te piny ? Może chodzi o jakieś inne styki ?
Bo je przeczyściłem ale nic się nie wydarzyło... Nadal nie mam 1 biegu wycieraczek...
Może ktos pomoże ?
Wymieniłem pająka (przełącznik) pod kierownicą jak również przekaźnik o nr 229 ale nadal jest brak 1 biegu
Jeszcze jedno pytanie mam:
Może ktoś wie co to jest te pokretło po lewej stronie zdjęcia? Do czego to służy ?
Dziękie wielkie