[C4] wskaźnik poziomu paliwa
- lukasz20.wr
- Forum Audi A6 / A7
Witam podłącze się do tematu posiadam audi a6 c5 1.8t oznaczenie AWT.. co to może być czy pływak czy co innego po przekroczeniu wskazówki 1/2 zapala mi sie rezerwa raz już stanołem na trasie gdyż benzyna skoĂączyła mi sie na ostatniej białej kresce przed czerwonymi .. gdy zatankuje do pełna wskazówka grubo przekracza 1/1 to czujnik czy coś z zegarami?? pomocy
A u mnie po zmostkowaniu tych dwoch kabli w kostce przy plywaku nic sie nie dzieje. WSkazowka lezy na 0. Jak jest normalnie podpieta to wskazuje poziom tylko nie wiecej jak troche ponad polowe nawet jak pelny zbiornik.
Dlaczego nie dziala po zmostkowaniu?
Dlaczego nie dziala po zmostkowaniu?
A6 C4 Avant AEL-było
A6 C5 Avant 2.7 BiTurbo 250km- było
A6 C5 Avant 2.7 BiTurbo 250km- było
Witam:) Przyłączę się do tematu bo stało się to po zatankowaniu 50 litrów na głebokiej rezerwie. Po przejechaniu około 50 km stan był cały czas ponad 1/2 zbiornika i przed świętami podjechałem na myjnie a po umyciu pokazało się ponad 3/4 zbiornika i cały czas rośnie..
moim zdaniem na 90 % to zawiesił się pływak ale czy to możliwe po tylu kilometrach?? Pozdrawiam:)

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
podłącze sie do tematu bez koĂąca pt "wskazanie stanu paliwa" otóż u mnie nie chce pokazywać pełnego stanu
do 3/4 wstaje wskazówka (żeby nie było pytaĂą dodatkowych to paliwa jest pod korek),ale pływak wyjąłem,wszystko wizualnie sprawdziłem, po spięciu z miernikiem pracuje płynnie w zakresie 40-280 (bez gwałtownych skoków w dolnym zakresie oporu) a na blacie po wpięciu go w kostkę nie ma takiego przekazu i wskaznik sobie ignoruje opór jaki powinien zmieniać położenie wskazówki
jakieś sugestie???

jakieś sugestie???