Witam
Wczoraj przestały mi działać spryskiwacze podejrzewam że to silniczek.
Czy może mi ktoś pomóc znaleźć silniczek od spryskiwacza bo nie orientuję się gdzie on jest?
Czy aby go wymontować trzeba wyciągać zbiorniki od płynów hydraulicznego i spryskiwaczy?
Z góry dziękuję.
[a6 c4] silniczek spryskiwacza szyb
[a6 c4] silniczek spryskiwacza szyb
Było: A6 C4 2.5tdi, 115KM, 1994r,
Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
dziś troszkę poszperam przy mojej niuni może to rzeczywiście tylko rozszczelnienie
[ Dodano: 2009-10-08, 10:44 ]
płynu jest cały czas tyle samo więc to moim zdaniem silniczek,
a który bezpiecznik odpowiada za spryskiwacze? chociaż moim zdaniem powinien to być ten sam co od wycieraczek?
[ Dodano: 2009-10-08, 10:44 ]
płynu jest cały czas tyle samo więc to moim zdaniem silniczek,
a który bezpiecznik odpowiada za spryskiwacze? chociaż moim zdaniem powinien to być ten sam co od wycieraczek?
Było: A6 C4 2.5tdi, 115KM, 1994r,

Wczoraj miałem dość podobny przypadek, silniczek u mnie pracuje poprawnie. Mianowicie okazało się tylko, że wężyk wysunął się z elastycznego kolanka, które jest nasadzone na silniczek. Więc naprawa polegała na wymontowaniu zbiorniczka, nasunięciu kolanka oraz za pomocą opasek zaciskowych lub drucika (miedziany) zacisnięciu (dwóch)połączeń na kolanku w celu uszczelnienia układu.
Zbiorniczek demontujemy w ten sposób:
1. Wysuwamy z prowadnic po prostu w górę zbiornik płynu wspomagania.
2. Teraz mamy dostęp do dwóch nakrętek u dołu zbiorniczka spryskiwacza, które oczywiscie odkręcamy.
3. Odkręcamy również śrubkę u góry przy wlewie (sprysku).
4. Odpowiednią kombinacją wyciągamy zbiorniczek na zewnątrz, pamiętając aby wypiąć wtyczkę z silniczka.
5. Naprawa/Montaż.
6. Browar :-D
Zbiorniczek demontujemy w ten sposób:
1. Wysuwamy z prowadnic po prostu w górę zbiornik płynu wspomagania.
2. Teraz mamy dostęp do dwóch nakrętek u dołu zbiorniczka spryskiwacza, które oczywiscie odkręcamy.
3. Odkręcamy również śrubkę u góry przy wlewie (sprysku).
4. Odpowiednią kombinacją wyciągamy zbiorniczek na zewnątrz, pamiętając aby wypiąć wtyczkę z silniczka.
5. Naprawa/Montaż.
6. Browar :-D
<b>WEBASTO</b> Feel the drive
-
- Forum Audi A6 / A7
ja mam c5 ale szukam silniczka do spryskow ksenonow bo musialem wymontowac-caly zardzewial , jak ktos ma na sprzedaz to niech pisze , rady co do silniczka tez mile widziane grzegorz980@tlen.pl
moja milosc- audi 80 b4 2.0
moja kochanka- a6 c5 2.8
moja kochanka- a6 c5 2.8
A jest to jakis całkiem inny silniczek niż do spryskiwaczy szyb? Tych do spryskiwaczy szyb jest cała masa tanich zamienników - do wyboru do koloru, z róznymi wyproawdzeniami końcówek i wtyczek, ale jeżeli on jest zupełnie inny to moze być problem.sikor pisze:ja mam c5 ale szukam silniczka do spryskow ksenonow bo musialem wymontowac-caly zardzewial , jak ktos ma na sprzedaz to niech pisze , rady co do silniczka tez mile widziane grzegorz980@tlen.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
sa dwa silniczki do szyb i do ksenonow , mi padl ten do ksenonow , do szyb faktycznie jest duzo a do ksenonow nie ma wcale praktycznie na allegro ale na szczescie znalazlem w ogloszeniach klubowych i wlasnie jestem w trakcie kupowania mam nadziejje ze zadziala bo tani nie jest
moja milosc- audi 80 b4 2.0
moja kochanka- a6 c5 2.8
moja kochanka- a6 c5 2.8