Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[c4 2.8 quattro] problemik z audio BOSE

Elektryka
ODPOWIEDZ
hakanos007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[c4 2.8 quattro] problemik z audio BOSE

Post autor: hakanos007 » 20 sie 2010, 22:33

Witam Koledzy.
Moja niunia jest wyposażona w seryjne audio bose.8 głośników plus sub w nadkolu.Jednostka sterująca to cd sony mp3(modelu nie pamiętam).Problemy są dwa./
1.Trzask w głośnikach przy odpalaniu,wyłączaniu oraz przy zmianie trybu odtważąnia(z cd na usb albo radio)Dostałem jakąs informację że są to jakieś spadki napięcia które w seryjnym radyjku są wyeliminowane a w nieseryjnych konieczny jest montaż jakiegoś kondensatorka.???
2.Po odpaleniu radyjka w głośnikach słychać "pracę silnika"(świst który uzależniony jest również od obrotów)Czyż by regulator napięcia??
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 21:21 przez hakanos007, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeraża mnie bezmyślność kierowców którzy wciskają gaz do dechy..mkną na złamanie karku..bez opamiętania...az czasami ciezko ich wyprzedzic :))

Awatar użytkownika
alukard
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi A6 Jacek
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: alukard » 21 sie 2010, 08:51

słąba masa
albo kablow sygnalowych albo samego radia

wez kawalek kabla (z ednej strony przyloz do obudowy radia a drugi do karoserji samochodu i zobacz czy ustaje )

hakanos007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hakanos007 » 21 sie 2010, 14:30

spróbuje..może problem "pracy silnika w głośnikach zaniknie".Stawiałem na regulator napięcia ponieważ gdy odpale światełka to delikatnie przygasa mi panel klimatronika.
A jak się sprawa ma odnośnie tych trzasków??

[ Dodano: 2010-08-22, 19:36 ]
zajrzałem dziś za radyjko..to co ujrzałem przeszło moje wyobrażenie o car audio:D
burdel jakiego jeszcze nie było...
Ma ktoś może jakiś schemat do systemu bose w c4??jak to wszystko upożądkować tak aby każdy kanał był odpowiednio wysterowany oraz aby subem można było sterować nie ori radyjka??
chyba że wszystko podpiąć pod dodatkowy wzmak i dopiero do radyjka ..chyba że bose ma już jakiś mały wzmak...
Pozdrawiam
Przeraża mnie bezmyślność kierowców którzy wciskają gaz do dechy..mkną na złamanie karku..bez opamiętania...az czasami ciezko ich wyprzedzic :))

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja