Witam,
Mam maly problem. Mianowicie cyfrowy licznik ktory pokazuje ilosc przejechanych kilometrow (ten ktory mozna resetowac) resetuje sie za kazdym razem po odlaczeniu zaplonu. Wie ktos co z tym zrobic albo ewentualnie do kogo sie udac?
Oraz mam rowniez problem z centralnym zamkiem. Po otwarciu samochodu z pilota wszystkie drzwi sie otwieraja ale jeden ukladow "brzeczy" jeszce przez jakies 2 min od otwarcia samochodu. Dodam ze zamek centralny wcale nie zamyka tylko jedynie otwiera(tak bylo od kupienia samochodu wiec nie wiem czy jest uszkodzony czy tak powinien dzialac)
Tak wiec mam nadzieje ze ktos cos na te 2 przypadki poradzi
Pozdrawiam
[A6 C4 2.5TDi] Problem z licznikiem/centralnym
resetuje się jak wyjmiesz kluczyk ze stacyjki? czy jak odłączasz kleme? Bo jesli to drugie no to normalne. Jeśli to pierwsze to jakieś zwarcie musi gdzies robić. Mi się z 2 razy zresetował podczas odpalania samochodu jak te mega mrozy były.ernest pisze:Mam maly problem. Mianowicie cyfrowy licznik ktory pokazuje ilosc przejechanych kilometrow (ten ktory mozna resetowac) resetuje sie za kazdym razem po odlaczeniu zaplonu. Wie ktos co z tym zrobic albo ewentualnie do kogo sie udac?
miałem to samo w secie. Po miesiącu w ogóle się nie otwierał już centralny w żadnych drzwiach ani bagażniku. Rozebrałem boczki wszystko ok. Okazało się, że kable, które idą miedzy drzwiami a szkieletem auta w tych gumach się przetarły. Po przedłużeniu i zlutowaniu kabli na nowo problem z "brzęczeniem" znikł i zamki hulały już wszystkie.ernest pisze:Oraz mam rowniez problem z centralnym zamkiem. Po otwarciu samochodu z pilota wszystkie drzwi sie otwieraja ale jeden ukladow "brzeczy" jeszce przez jakies 2 min od otwarcia samochodu. Dodam ze zamek centralny wcale nie zamyka tylko jedynie otwiera(tak bylo od kupienia samochodu wiec nie wiem czy jest uszkodzony czy tak powinien dzialac)
- FlySeba
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
U mnie był podobny problem z centralnym. Otwierałem auto z pilota i otwierały się drzwi kierowcy i tylne. reszta się nie odblokowywała. Wszedłem do auta i spróbowałem nasłuchiwać czy gdzieś nie ma ujścia powietrze. Okazało się, że mam nieszczelność w tylnej klapie. Teraz po uszczelnieniu wszystko otwiera się cacy. Problem zniknął. Ale o tym to chyba już gdzieś było na forum... :?:
Usunieto pkt.29 regulaminu.