[A6 C4] Problem z centralnym zamkiem
[A6 C4] Problem z centralnym zamkiem
Dziś zaprotestował mi centralny zamek. Problem wygląda tak, że gdy próbuje zamknąć auto z pilota albo z kluczyka centralny zamek nie reaguje. A gdy zamknę ręcznie wszystkie rygle to centralny otwiera wszystkie drzwi zarówno z pilota jak i z kluczyka. Wydaje mi się że trzeba jakoś na nowo zaprogramować centralke tylko nie wiem jak to zrobić. Może ktoś wie w czym leży problem??
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witajcie! :D ja też mam problem z centranym zamkiem, polega on na tym, otwieranie samochodu czy to z kluczyka, czy z pilota działą świetnie, natomiast zamykanie też poniekąc działa bez zarzutu bo zamyka i bagaznik i drzwi z tym ,że przy zamykaniu jest taki dźwięk ,który wcześniej przyz amykaniu był dużo krótszy, teraz trwa i trwa i trwa.. co to może i i jak ewentualnie można to poprawić? prosze o pomoc 

Witam klubowiczów... U mnie w A6 C4 istnieje podobny problem... Zamontowałem na nowo nowy system alarmowy... Przez rok czasu wszystko było dobrze dopóki nie zaczęły się problemy z zamykaniem drzwi z pilota... Problem wygląda następująco: Są dni kiedy centralny sie zamyka i wszystko jest dobrze ale są dni kiedy wogóle nie chcą się zamknąć ani z pilota ani z kluczyka... A jak już się zamkną to zdarzy się ze nie chcą się otworzyć z pilota wiec otwieram z kluczyka i otwierają się tylko drzwi kierowcy... Czy to może być wina pompki czy sterownika??? Proszę o pomoc

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam. Mam taki problem z centralnym zamkiem. Otóż problem polega na tym, że nie działa mi otwieranie i zamykanie z klucza (pilota nie mam). Była podmieniana pompka i nic nie dało, wymieniłem bezpieczniki z centralnego to zaczęło działać tylko domykanie szyb a centralny bez zmian. Próbowałem różnych kombinacji ruszania kluczem w zamku żeby centralny zadziałał ale nic nie ruszyło. I mam wobec tego dwa pytania:
Co jest nie tak?
I drugie może troche głupie ale mam Audiczke dopiero 2 miechy i zaczynam ją dopiero robić,
W jaki sposób się otwiera/zamyka drzwi przez centralny?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Co jest nie tak?
I drugie może troche głupie ale mam Audiczke dopiero 2 miechy i zaczynam ją dopiero robić,
W jaki sposób się otwiera/zamyka drzwi przez centralny?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Drzwi powinne się zamknąć/otworzyć po przekręceniu kluczyka w drzwiach. Tyle. Nic nie trzeba trzymać. Chyba, że chcesz domknąć szybę.
U mnie nie działa centralny z kluczyka ale działa z pilota
[ domykanie szyby działa z kluczyka o dziwo też tak jak u ciebie
] Coś się pokichało bo wcześniej działał. W drzwiach jest w zamku jakiś mechanizm który zwiera przewód jak przekręcasz kluczyk. Pewnie to się schrzaniło. Ale na 100% nie wiem bo nie widziałem tego na oczy, tylko czytałem - mnie osobiście nie chce się rozgrzebywać drzwi do tego celu bo mało kiedy z klucza zamykam a jak już będę potrzebował to ręką rygielki pozostałe zatrzasnę i tyle
- rygielki kierowcy i pasażera się zamykają z kluczyka. Z pilota działa wszystko jak ma działać i tylko tego używam bo najwygodniejsze.
Dokup centralkę z pilotem i po sprawie. Ja mam od ponad roku "scyzoryk" dokupiony (nie ori) do centralki i działa.
Najpierw poszukaj na forum które 2 przewody idą do pompki pod kanapą tylną i odwiń kawałek izolacji na przewodzie i zewrzyj do masy. Jak to jest OK - to podpięcie centralki i będzie działało. Jak nie działa to szukasz gdzieś indziej przyczyny
Centralny jak masz na pompkę tak jak piszesz i nie działa z pompki na krótko tak jak podałem to cudów nie ma, pompka zwalona albo jakieś zasilanie do niej. Reszta w drzwiach to tylko i wyłącznie rurki do których idzie powietrze z pompki więc tam nie masz co szukać.
Chyba trochę namotałem - ale wszystko prawda
pzdr.
U mnie nie działa centralny z kluczyka ale działa z pilota

Dokup centralkę z pilotem i po sprawie. Ja mam od ponad roku "scyzoryk" dokupiony (nie ori) do centralki i działa.
Najpierw poszukaj na forum które 2 przewody idą do pompki pod kanapą tylną i odwiń kawałek izolacji na przewodzie i zewrzyj do masy. Jak to jest OK - to podpięcie centralki i będzie działało. Jak nie działa to szukasz gdzieś indziej przyczyny

Centralny jak masz na pompkę tak jak piszesz i nie działa z pompki na krótko tak jak podałem to cudów nie ma, pompka zwalona albo jakieś zasilanie do niej. Reszta w drzwiach to tylko i wyłącznie rurki do których idzie powietrze z pompki więc tam nie masz co szukać.
Chyba trochę namotałem - ale wszystko prawda

pzdr.