Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C4] Problem z centralnym zamkiem

Elektryka
ODPOWIEDZ
KAWA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Problem z centralnym zamkiem

Post autor: KAWA » 14 maja 2011, 20:07

Dziś zaprotestował mi centralny zamek. Problem wygląda tak, że gdy próbuje zamknąć auto z pilota albo z kluczyka centralny zamek nie reaguje. A gdy zamknę ręcznie wszystkie rygle to centralny otwiera wszystkie drzwi zarówno z pilota jak i z kluczyka. Wydaje mi się że trzeba jakoś na nowo zaprogramować centralke tylko nie wiem jak to zrobić. Może ktoś wie w czym leży problem??
Z góry dzięki.

chmieliniak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chmieliniak » 14 maja 2011, 22:21

Przekaznik w pompce centralne tam są dwa

[ Dodano: 2011-05-14, 22:26 ]
Przekazniki albo elektro magnesy siedzą ,jeden załancza obwód na ciśnienie w a drugi na podcisnienie

KAWA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KAWA » 15 maja 2011, 21:06

Da radę to jakoś naprawić czy muszę całą nawą pompkę kupić??

Awatar użytkownika
robak26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: robak26 » 15 maja 2011, 21:25

Kluczyk w zamek i wcisnąć "otwieranie".
O ile to radiówka.
Jeżeli radiówka i ten sposób nie zadziała to grubsza usterka pilota.
Mój też się ciągle rozprogramowywał.
Kupiłem nowego scyzora i nie ma problemu.

chmieliniak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chmieliniak » 17 maja 2011, 13:25

Pilot nie ma nic do tego jeżeli reakcji dalej nie ma przy użyciu kluczyka w zamku... Tak naprawia , napewno trzeba wymienić elektromagnes powinien być dostepny w sklepie

KAWA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KAWA » 17 maja 2011, 21:26

Ok dzięki wielkie. :)

wsza
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wsza » 02 gru 2011, 14:52

Witajcie! :D ja też mam problem z centranym zamkiem, polega on na tym, otwieranie samochodu czy to z kluczyka, czy z pilota działą świetnie, natomiast zamykanie też poniekąc działa bez zarzutu bo zamyka i bagaznik i drzwi z tym ,że przy zamykaniu jest taki dźwięk ,który wcześniej przyz amykaniu był dużo krótszy, teraz trwa i trwa i trwa.. co to może i i jak ewentualnie można to poprawić? prosze o pomoc :)

wsza
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wsza » 02 gru 2011, 17:30

jej, szukałem, ślepy jestem już,przepraszam musiałem przeoczyć, czyli to pneumatyka jest, wobec tego do rwania tapicery przystąp! jeszcze raz bardzo dziękuje!

ISAF
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ISAF » 09 mar 2013, 12:34

Witam klubowiczów... U mnie w A6 C4 istnieje podobny problem... Zamontowałem na nowo nowy system alarmowy... Przez rok czasu wszystko było dobrze dopóki nie zaczęły się problemy z zamykaniem drzwi z pilota... Problem wygląda następująco: Są dni kiedy centralny sie zamyka i wszystko jest dobrze ale są dni kiedy wogóle nie chcą się zamknąć ani z pilota ani z kluczyka... A jak już się zamkną to zdarzy się ze nie chcą się otworzyć z pilota wiec otwieram z kluczyka i otwierają się tylko drzwi kierowcy... Czy to może być wina pompki czy sterownika??? Proszę o pomoc :| :| :|

FiliPeK88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: FiliPeK88 » 22 sie 2013, 15:51

Witam. Mam taki problem z centralnym zamkiem. Otóż problem polega na tym, że nie działa mi otwieranie i zamykanie z klucza (pilota nie mam). Była podmieniana pompka i nic nie dało, wymieniłem bezpieczniki z centralnego to zaczęło działać tylko domykanie szyb a centralny bez zmian. Próbowałem różnych kombinacji ruszania kluczem w zamku żeby centralny zadziałał ale nic nie ruszyło. I mam wobec tego dwa pytania:
Co jest nie tak?
I drugie może troche głupie ale mam Audiczke dopiero 2 miechy i zaczynam ją dopiero robić,
W jaki sposób się otwiera/zamyka drzwi przez centralny?
Z góry dziękuje za odpowiedź

silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: silnor3ki » 07 paź 2013, 23:07

Drzwi powinne się zamknąć/otworzyć po przekręceniu kluczyka w drzwiach. Tyle. Nic nie trzeba trzymać. Chyba, że chcesz domknąć szybę.
U mnie nie działa centralny z kluczyka ale działa z pilota :) [ domykanie szyby działa z kluczyka o dziwo też tak jak u ciebie :) ] Coś się pokichało bo wcześniej działał. W drzwiach jest w zamku jakiś mechanizm który zwiera przewód jak przekręcasz kluczyk. Pewnie to się schrzaniło. Ale na 100% nie wiem bo nie widziałem tego na oczy, tylko czytałem - mnie osobiście nie chce się rozgrzebywać drzwi do tego celu bo mało kiedy z klucza zamykam a jak już będę potrzebował to ręką rygielki pozostałe zatrzasnę i tyle :) - rygielki kierowcy i pasażera się zamykają z kluczyka. Z pilota działa wszystko jak ma działać i tylko tego używam bo najwygodniejsze.

Dokup centralkę z pilotem i po sprawie. Ja mam od ponad roku "scyzoryk" dokupiony (nie ori) do centralki i działa.

Najpierw poszukaj na forum które 2 przewody idą do pompki pod kanapą tylną i odwiń kawałek izolacji na przewodzie i zewrzyj do masy. Jak to jest OK - to podpięcie centralki i będzie działało. Jak nie działa to szukasz gdzieś indziej przyczyny :)
Centralny jak masz na pompkę tak jak piszesz i nie działa z pompki na krótko tak jak podałem to cudów nie ma, pompka zwalona albo jakieś zasilanie do niej. Reszta w drzwiach to tylko i wyłącznie rurki do których idzie powietrze z pompki więc tam nie masz co szukać.

Chyba trochę namotałem - ale wszystko prawda ;)

pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl