[A6 C4 96 rok 2.0 16v+LPG ] prędkościomierz mocno oszukuje
[A6 C4 96 rok 2.0 16v+LPG ] prędkościomierz mocno oszukuje
Witam mam taki problem w moim audi że mi źle pokazuje prędkość z jaką jadę, im szybciej jadę tym więcej oszukuje, (mierzone według klimatronika i nawigacji) przy prędkości 140km/h licznikowych klimatronik pokazał dokładnie 178km/h tak samo nawigacja i miało by to sens bo autem już nieźle bujało. Czy jest jakaś możliwość do zmiany softu licznika ? bo z tego co mi komp wyświetlił to mam zegary od wersji v6 i po przekodowaniu jej na silnik r4 obrotomierz zaczął mi pokazywać prawdę (wczesniej miałem odcięcie przy 4,5 tys teraz mam przy 6,9 tys obr) ale cwancyk polega na tym że w licznikach od v6 na zegarze było 280km a u mnie jest 240km tak jak by ktoś zmienił licznik i też wstawił tarczkę od r4, mozna to jakoś doprowadzić do ładu nie wymieniając całego licznika ? bo ogólnie wszystko działa tylko oszukuje na prędkości. Wszelkie rady i pomysły mile widziane 

adasko185, zaloz poprostu predksciomierz do 240.wyjmujesz licznik odkrecasz go z obudowy nastepnie wyjmujesz caly modol predkosciomierza z silniczkiem i zamienaisz go na taki modol do 240,.uwaga nie chodzi o zamiane tarcz a calego modulu.silniczek w tym przypadku ma bardzo duze znaczenie.jesli nei masz calego takiego modulu to wal na pw.mam takie do 240
To wygląda na to że ktoś u mnie albo zmienił tylko tarcze albo wstawił prędlkościomierz bez tego modułutomkom1 pisze:adasko185, zaloz poprostu predksciomierz do 240.wyjmujesz licznik odkrecasz go z obudowy nastepnie wyjmujesz caly modol predkosciomierza z silniczkiem i zamienaisz go na taki modol do 240,.uwaga nie chodzi o zamiane tarcz a calego modulu.silniczek w tym przypadku ma bardzo duze znaczenie.jesli nei masz calego takiego modulu to wal na pw.mam takie do 240