Witam
Mam takie pytanie
Czy przy lewarku zmiany przełożeń (automat) pozycję P R N D 1 2 3 powinny być podświetlone gdy gałkę ustawie na poszczególnych pozycjach. Mam tylko podświetlanie na desce rozdzielczej koło zegarów. Jeśli przy gałce też powinno być podświetlone to jak się dostać do tej żaróweczki żeby nic nie połamać???
[a6 c4]Podświetlenie automat
czy ktos moze rowinac problem?
mam podobny problem
U mnie z kolei w liczniku nie widzę przełożeń automatu. Nic nie świeci. Muszę wymienić żarówkę 1,2 Wata w miejscu tego wskażnika z tyłu licznika??
[ Dodano: 2016-03-21, 11:41 ]
Problem został rozwiązany. Po demontażu licznika i wskaźnika biegów 4 biegowej skrzyni automatycznej okazało się że dwie małe żaróweczki 1.1 watowe 4A0919040C przezroczyste są spalone. Ja wymieniłem na dwie standardowe żarówki 1,2 wat, są większe dlatego trzeba wiertłem przewiercić otworki w plastiku żeby się zmieściły. Następnie przy pomocy lutownicy wyjmujemy stare żarówki i wlutowujemy nowe , wszystko składamy w odwrotnej kolejności i gotowe.
[ Dodano: 2016-03-21, 11:41 ]
Problem został rozwiązany. Po demontażu licznika i wskaźnika biegów 4 biegowej skrzyni automatycznej okazało się że dwie małe żaróweczki 1.1 watowe 4A0919040C przezroczyste są spalone. Ja wymieniłem na dwie standardowe żarówki 1,2 wat, są większe dlatego trzeba wiertłem przewiercić otworki w plastiku żeby się zmieściły. Następnie przy pomocy lutownicy wyjmujemy stare żarówki i wlutowujemy nowe , wszystko składamy w odwrotnej kolejności i gotowe.