Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] oświetlenie schowka

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4r3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] oświetlenie schowka

Post autor: 4r3k » 29 cze 2010, 12:38

gdzie jest jakiś wyłącznik od oświetlenia schowka? bo jak sie włączy światła to światełko się zapala i nie gaśnie po zamknięciu schowka

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 29 cze 2010, 13:09

4r3k, w schowku masz taki wlacznik dziala na zasadzie odciecia jak zamykasz schowek.moze byc ze kabelek ci sie zsunal i gdzies masuje.schowek mozna wykrecic caly.4 sruby torx jedna kiepski dotepprzednia przy konsoli srodowej,tylna przy konsoli to nakretka na klucz 10.po zdjeciu masz dostep do calej mechaniki ze tak powiem wylaczania swiatla.mozesz tez nei zdejmowac i sprobowac przy otwartym schowku namierzyc ten wlacznik.

Awatar użytkownika
4r3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 4r3k » 29 cze 2010, 13:28

ten włącznik ma być po prawej czy po lewej stronie schowka, bo po prawej jest tylko wtyczka a po lewej to trzeba by schowek wyjąć

Awatar użytkownika
FlySeba
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: FlySeba » 29 cze 2010, 14:10

Witam Panowie

Zrobiłem kilka fotek jak to wygląda u mnie. Sądząc po waszych opisach to u mnie jest zupełnie inaczej. Mam żarówkę na środku schowka, a wyłączana jest jakimś kawałkiem metalu na ruchomej rurce poprzecznej.

No ale może zdjęcia pomogą. Może się Tobie przydadzą 4r3k <ok>

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Usunieto pkt.29 regulaminu.

Awatar użytkownika
4r3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 4r3k » 29 cze 2010, 14:32

Seba, dziękuje za fotke, ja zrobiłem oświetlenie z paska LEDowego, ale z tego co widze nie mam tego włącznika bo ktoś go wymontował,została tylko wtyczka którą uciąłem i dolutowałem do paska, zaczynam sie coraz bardziej irytować, najpierw siłownik od centralnego zamka w bagażniku a teraz włącznik, gościu go zaczął na części sprzedawać czy co sprężyny z tyłu też zamiast wymienić to do kowala dał żeby mu rozciągnął i teraz samochód stoi krzywo :P

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 29 cze 2010, 14:42

FlySeba, masz dokladnie tak jak wszyscy w c4.tylko zle napisales wlacznikiem jest ta krancowka w lampce a blacha jest do uruchomienia tego krancowego.
4r3k, nie denerwuj sie na chlopa.moze mu sie w lodowce wlacznik skonczyl to wyjal z audi hehehe co do zamka to podobnie.przeciez jakos lodowke trzeba zamknac przed sasiadami nie?szczegolnie jak stoi na korytarzu hehehehe.poszukam moze mam ten wlacznik.dam znac na pw.jak i co
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
FlySeba
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: FlySeba » 29 cze 2010, 15:08

tomkom1 pisze:FlySeba, masz dokladnie tak jak wszyscy w c4.tylko zle napisales wlacznikiem jest ta krancowka w lampce a blacha jest do uruchomienia tego kranocwego.
hehe o to mi chodziło tylko dokładnie nie wiedziałem jak to nazwać
4r3k pisze:coraz bardziej irytować, najpierw siłownik od centralnego zamka w bagażniku a teraz włącznik,
luzik Kolego się nie martw, to taka kosmetyka, ja też jak kupiłem auto to musiałem ten siłownik naprawiać, drzwi, wyłącznik krańcowy drzwi pasażera, i wiele innych, teraz jeszcze mnie czeka regeneracja pompy wtryskowej <ok>

Powoli doprowadzisz Audi do czasów pierwszej świetności

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
4r3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 4r3k » 29 cze 2010, 15:20

oby, jakby jeszcze wrzucił ktoś fotke siłownika centralnego zamka od bagażnika z tym wyprowadzeniem metalowym to by było całkiem dobrze, bo przyszedł siłownik,ale jakoś dziwnie to chodzi przy najprostszym podłączeniu - tzn. dokładnie odwrotnie niż reszta samochodu - jak ma zamykać to otwiera i vice versa

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 29 cze 2010, 15:23

4r3k, fotki klapy ci dziargne po poludniu bo takowa mam na garazu kompletna heheheh

Awatar użytkownika
FlySeba
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: FlySeba » 30 cze 2010, 10:35

szkoda że nie zrobiłem zdjęć jak sam wymieniałem gumkę przy siłowniku, ale widzę że tomkom1, zrobi fotkę to nie będę już zdejmował tapicerki ;-)

Sam siłownik wygląda tak:

Obrazek

Z tej strony gdzie masz pręcik podłączasz wężyk z powietrzem. Wszystko montowane jest na dwie śrubki, a cześć pompki musi być skierowana pręcikiem w stronę zewnętrzną, czyli tak jak na zdjęciu. Mam nadzieję, że Ci to jakoś pomogło <ok>

Awatar użytkownika
4r3k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 4r3k » 30 cze 2010, 17:30

oki, dzieki za zdjęcie, już wszystko wiem, mam jakiś biedny siłowniczek bo ma tylko jedno wejście i trzeba będzie jakoś podrutować żeby działało tak jak trzeba, bo teraz działa odwrotnie

/albo mam jeszcze lepszy pomysł, rozbiore siłowniczek, wywierce dziurke z drugiej strony i dorobie taką rurke 4mm
zobacze jutro bo teraz samochód na firmie stoi

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja