Mam mały problem chciałem przełożyć wyświetlacz temperatury i wiązkę elektryczną.
Nie dałem rady zdemontować wiązkę od wyświetlacza do czujnika więc musiałem przeciąć przewody.
Jak to teraz połączyć w całość?
Do czujnika szły 2 przewody (brązowy z czarnym paskiem i brązowy z białym paskiem)
Od wyświetlacza żółta wtyczka
1-Biało niebieski
2-Brązowo żółty
3-Brązowy
4-Niebiesko siwy
5-Niebiesko czerwony
Czy ktoś może mi doradzić gdzie te przewody podpiąć ?
[ Dodano: 2011-01-05, 19:18 ]
[100 C4] jak podłączyć wyświetlacz temperatury
- Kosmos
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
[100 C4] jak podłączyć wyświetlacz temperatury
kupię dekielki do felg bolero 17 cali
- Kosmos
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dzięki za pomoc
[ Dodano: 2011-01-11, 14:34 ]
1 - czujnik prędkosci >> PIN 18 niebieska kostka
2 - czujnik temperatury
3 - masa
4 - +12V po sciemniaczu >> PIN 5 zolta kostka
5 - +12V po zapłonie >> PIN 3 zolta kostka
Tak właśnie zrobiłem jak i na 1stronie jest i zaniża mi temperaturę,a wcześniej normalnie pokazywał.Wyjąłem instalację z poprzedniego mojego auta, nie spojrzałem dokładnie gdzie przewody prowadzą(wyciąłem je) dodam że był tam klimatronik.
Ale powinno pokazywać dobrze bez względu czy jest klimatronik czy nie
Nie pasuje mi punkt 1
w moim aucie nie było nic podpięte w pin18 tak jak i w poprzednim gdzie był on zamontowany oryginalnie
Dodam,że jak podłączałem ten zestaw w domu na zasilaczu i nie był nigdzie podpięty PIN1 to działał bez zarzutu. A jak podłączyłem w aucie według waszego schematu to nie działa (na postoju pokazuje inne wskazania niż podczas jazdy)
Moim zdaniem Pin1 musi być gdzieś indziej podłączony lub nie podłączony
[ Dodano: 2011-01-11, 14:34 ]
1 - czujnik prędkosci >> PIN 18 niebieska kostka
2 - czujnik temperatury
3 - masa
4 - +12V po sciemniaczu >> PIN 5 zolta kostka
5 - +12V po zapłonie >> PIN 3 zolta kostka
Tak właśnie zrobiłem jak i na 1stronie jest i zaniża mi temperaturę,a wcześniej normalnie pokazywał.Wyjąłem instalację z poprzedniego mojego auta, nie spojrzałem dokładnie gdzie przewody prowadzą(wyciąłem je) dodam że był tam klimatronik.
Ale powinno pokazywać dobrze bez względu czy jest klimatronik czy nie
Nie pasuje mi punkt 1
w moim aucie nie było nic podpięte w pin18 tak jak i w poprzednim gdzie był on zamontowany oryginalnie
Dodam,że jak podłączałem ten zestaw w domu na zasilaczu i nie był nigdzie podpięty PIN1 to działał bez zarzutu. A jak podłączyłem w aucie według waszego schematu to nie działa (na postoju pokazuje inne wskazania niż podczas jazdy)
Moim zdaniem Pin1 musi być gdzieś indziej podłączony lub nie podłączony
kupię dekielki do felg bolero 17 cali