Witam wszystkich.
Mam problem z pilotem od otwierania auta.
Na wstępie dodam że pilot jak i kluczyk są dorabiane.
Mianowice wczoraj auto się normalnie otwierało i zamykało z pilota. lecz dziś rano zauważyłem że dioda w pilocie sama z siebie zaczęła mrugać. więc rozebrałem pilot i wyciągnąłem baterie z pilota i wsadziłem ją ponownie, dalej mrugała dioda. Po drugiej próbie wyciągnięcia baterii dioda już nie mrugała, więc poszedłem do auta aby je otworzyć, niestety auto nie reagowało na sygnały z pilota więc otworzyłem auto z kluczyka. otworzyłem drzwi i cisza, alarm się nie włączy, lecz gdy tylko włożyłem kluczyk do stacyjki i przekręciłem zapłon to zaczęła się symfonia dÂźwięków alarmu. Auto też nie chciało odpalić, tylko kręciło rozrusznikiem.
Bardzo mocno proszę o pomoc w tej sprawie.
Audi 100 c4 92r 2.5 tdi problem z otworzeniem auta z pilota
Nie sprawdziło się to. Gdy wsadziłem kluczyk do zamka i przekręciłem do tego aby otworzyć to wszystkie drzwi się otworzyły, lecz gdy próbowałem zamknąć to tylko drzwi od kierowcy się zamknęły.
Nie wiem co już mam robić, z dnia na dzień się takie coś stało. Kiedyś jak wymieniałem baterie w pilocie to pilot normalnie działał bez problemu. Czy to może być uszkodzony pilot ? czy może jakaś poważniejsza usterka ?
Nie wiem co już mam robić, z dnia na dzień się takie coś stało. Kiedyś jak wymieniałem baterie w pilocie to pilot normalnie działał bez problemu. Czy to może być uszkodzony pilot ? czy może jakaś poważniejsza usterka ?
Czyli podczerwień dalej nie działa,a masz drugi kluczyk??Jak zamykasz i otwierasz,to wszystkie drzwi powinny reagowac na to, a jak naciskasz na przycisk to błyska na czerwono i czy kontrolka imobilajzer gaśnie jak przekrecasz w stacyjce??Jeszcze jedna adaptacja byla jak wkładasz do stacyjki przekrecasz na zapłon i naciskasz na przycisk z 5 sekund.