Programowanie przycisków otwierania bramy
Programowanie przycisków otwierania bramy
Cześć,
chciałbym w moim Audi A7 2012 3.0TFSI skorzystać z przycisków otwierania bramy tak, żebym mógł otwierać bramę do garażu. Czytałem w internecie poradniki odnośnie home link, ale u mnie po wciśnięciu przycisków w podsufitce nic się nie dzieje. Może jakieś wyłączone bezpieczniki? Jak to sprawdzić?
chciałbym w moim Audi A7 2012 3.0TFSI skorzystać z przycisków otwierania bramy tak, żebym mógł otwierać bramę do garażu. Czytałem w internecie poradniki odnośnie home link, ale u mnie po wciśnięciu przycisków w podsufitce nic się nie dzieje. Może jakieś wyłączone bezpieczniki? Jak to sprawdzić?
Pozdrawiam
Hornas
Hornas
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
nieprawdamat1324 pisze:Bramy ze zmiennym kodem przeważnie nie działają z homelinkiem.
Dokladalem u siebie homelink bo kupilem lampke led z przyciskami i powiem wiecej:
ostatnio zrobilem takie cos: wkodowalem (nowego) pilota bramy do homelink, pozniej homelink wkodowalem do centrali i w efekcie wyszlo tak: dziala homelink i dziala z brama nowy pilot (ze zmiennym kodem)
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
powiem tak - sprawdz czy jest na liscie kompatybilnosci HL a to, że nie będzie to nic nie oznaczahornas pisze:Mechanizm bramy garażowej to Krispol CS300, a mam do niej okrągły pilot Nice SM2, SM4 433,92MHz

Moich dwoch systemów nie ma a działaja.
Jeżeli jednak nie bedą działać to zobaczylbym jaki masz modul w grillu. Z innych forów wyczytałem, że najbardziej odpowiedni na nasza strefe i rynek bedzie : 4G0 907 410A.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pytanie czy u mnie to w ogóle działa i jak to sprawdzić. W menu nie mam takiej opcji, a po naciśnięciu któregoś z tych trzech przycisków nic się nie dzieje. W którym dokładnie miejscu znajduje się ten moduł z grillu? Czy może któryś z bezpieczników za niego odpowiada i jest walnięty?
Pozdrawiam
Hornas
Hornas
-
- Forum Audi A6 / A7
Oba moje napedy programuje jak programuje sie zwykly przycisk. Trzymam w trybie programowania HL przycisk pilota. Jeden producent wkodowal mi sie po 3 cyklach (wygasniecie lampki na pilocie) drugi 6 7.Pczester pisze:A jaka jest procedura programowania z centralka o zmiennym kodzie . Ja mogę zaprogramować, ale tylko jeden raz otwiera bramę i już drugi raz nie działa.
Jezeli byly wprowadzone wczesniej przyciski pilota do cengtralki to HL dziala po 1 i 2 uruchomieniu trzymaajac dluzej przycisk HL.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
Nic nie rozumiem 🤣 bramy mam w firmach ale nigdy w centralki nie zaglądałem.axe pisze:Oba moje napedy programuje jak programuje sie zwykly przycisk. Trzymam w trybie programowania HL przycisk pilota. Jeden producent wkodowal mi sie po 3 cyklach (wygasniecie lampki na pilocie) drugi 6 7.Pczester pisze:A jaka jest procedura programowania z centralka o zmiennym kodzie . Ja mogę zaprogramować, ale tylko jeden raz otwiera bramę i już drugi raz nie działa.
Jezeli byly wprowadzone wczesniej przyciski pilota do cengtralki to HL dziala po 1 i 2 uruchomieniu trzymaajac dluzej przycisk HL.