zauważyłem, że pali sie bezpiecznik w bagażniku 40 A ale nigdzie na żadnym schemacie nie jest on opisany.
Ktoś wie co to może być ?
oo super informacja, dziękuję. W poniedziałek będę weryfikował. Napiszę jak coś znajdę. Zastanawia mnie tylko, czemu nie ma nić o tych bezpieczenikach. Ani w intrukcji od auta ani w necie. Są opisane wszystkie bezpieczniki tylko nie te.jerry_ pisze: ↑19 maja 2023, 09:00Możliwe jest że gdzieś jest mała nieszczelność i podczas jazdy kompresor chodzi dłużej niż zwykle i przepala ten bezpiecznik.
Ja miałem podobnie, jechałem dość szybko i na desce zapaliło się na żółto. Dojechałem do domu i było już na czerwono awaria systemu. Jak pozniej doszedłem to podczas jazdy pojawiła się nieszczelność i kompresor chodził dłużej niż zwykle żeby to zniwelować bo jeszcze dawał radę aż przepaliło bezpiecznik i wtedy już wskoczyła awaria na czerwono bo kompresor nie mógł wystartować. Wymieniłem miechy, bezpiecznik o którego istnieniu nie wiedziałemno i z racji wieku kompresor ( stary mam teraz i bedzie jako kompresor roboczy w garażu
) Nieszczelność była przy zaworku, nie zawsze musi to być poducha.
Tak że ja na twoim miejscu poszukał bym czy nie ma gdzieś małej nieszczelności co zmusza kompresor do długiej pracy i po jakimś czasie przepala bezpiecznik.
To jedna z opcji.