Wypalanie DPF Odisem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Wypalanie DPF Odisem
Witam
Jako, że jest zima i co za tym idzie turlam się tylko po mieście chciałbym pojechać na trasę i wymusić wypalanie DPF. Odpalam Odisa wchodzę w silnik potem prowadzone funkcje i nie mogę znaleźć opcji wypalanie DPF w ruchu Nie wiem gdzie tego dalej szukać a może jeszcze inaczej to się robi. Druga sprawa to VCDS silnik - dostęp upoważniony - adaptacja- wypalanie DPF w ruchu zaznaczam z 0 na 1 odpowiedź ze sterownika, że przyjął komendę i na tym koniec nic się nie dzieje.
Jako, że jest zima i co za tym idzie turlam się tylko po mieście chciałbym pojechać na trasę i wymusić wypalanie DPF. Odpalam Odisa wchodzę w silnik potem prowadzone funkcje i nie mogę znaleźć opcji wypalanie DPF w ruchu Nie wiem gdzie tego dalej szukać a może jeszcze inaczej to się robi. Druga sprawa to VCDS silnik - dostęp upoważniony - adaptacja- wypalanie DPF w ruchu zaznaczam z 0 na 1 odpowiedź ze sterownika, że przyjął komendę i na tym koniec nic się nie dzieje.
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Wypalanie DPF Odisem
Czyli Odisem offline się nie da? A może ktoś podpowie dlaczego VCDS też sobie nie radzi czy kody dostępu upoważnionego złe wpisuje ? 12233 lub 27971
https://www.youtube.com/watch?v=iDgk3dpIDoI tu akurat gościu wypala DPF ale ODIS jest offline o co chodzi dokładnie z tym SVM ?
https://www.youtube.com/watch?v=iDgk3dpIDoI tu akurat gościu wypala DPF ale ODIS jest offline o co chodzi dokładnie z tym SVM ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Czy samochód musi być a trakcie jazdy gdy uruchamiam procedurę wypalania DPF czy można ją uruchomić a następnie ruszyć ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: olyon86
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
Wprowadzasz kod dostępu , następnie nastawy podstawowe i wybierasz "regeneracja filtra DPF serwisowo" . Ja tak wypalam raz na dwa miesiące profilaktycznie .MCGregor76 pisze: ↑10 lut 2022, 17:43Czyli Odisem offline się nie da? A może ktoś podpowie dlaczego VCDS też sobie nie radzi czy kody dostępu upoważnionego złe wpisuje ? 12233 lub 27971
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi o regeneracje w ruchu to co podałeś działa prawidłowo tylko nie chce mi się siedzieć 30 min w samochodzie.ollyon86 pisze: ↑17 lut 2022, 22:41Wprowadzasz kod dostępu , następnie nastawy podstawowe i wybierasz "regeneracja filtra DPF serwisowo" . Ja tak wypalam raz na dwa miesiące profilaktycznie .MCGregor76 pisze: ↑10 lut 2022, 17:43Czyli Odisem offline się nie da? A może ktoś podpowie dlaczego VCDS też sobie nie radzi czy kody dostępu upoważnionego złe wpisuje ? 12233 lub 27971
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: olyon86
- Rocznik: 2016
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
Tylko w ruchu musisz mieć odpowiednie warunki , czyli ekspresówkę lub autostradę . Dużo szybciej chyba go nie wypalisz.MCGregor76 pisze: ↑21 lut 2022, 17:04Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi o regeneracje w ruchu to co podałeś działa prawidłowo tylko nie chce mi się siedzieć 30 min w samochodzie.ollyon86 pisze: ↑17 lut 2022, 22:41Wprowadzasz kod dostępu , następnie nastawy podstawowe i wybierasz "regeneracja filtra DPF serwisowo" . Ja tak wypalam raz na dwa miesiące profilaktycznie .MCGregor76 pisze: ↑10 lut 2022, 17:43Czyli Odisem offline się nie da? A może ktoś podpowie dlaczego VCDS też sobie nie radzi czy kody dostępu upoważnionego złe wpisuje ? 12233 lub 27971
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: darek
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Stosował ktoś może te preparaty do czyszczenia DPF-ów np. z K2 albo motul 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szajn
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Inne
Witam,
jak uruchomić serwisowe wypalanie dpf w odisie?
W mojej wersji programu opcja ta jest dostępna dla sterownika silnika, ale w diagnozie własnej, nie zaś w diagnozie podstawowej.
Gdy próbuję odpalić tą funkcję, to pojawia się komunikat: funkcja niedostępna.
Pozdrawiam
jak uruchomić serwisowe wypalanie dpf w odisie?
W mojej wersji programu opcja ta jest dostępna dla sterownika silnika, ale w diagnozie własnej, nie zaś w diagnozie podstawowej.
Gdy próbuję odpalić tą funkcję, to pojawia się komunikat: funkcja niedostępna.
Pozdrawiam
- AudiSS
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Pablo
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C8
- Nadwozie: SUV
- Silnik: V6 3.0 l
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: