Mam nieco karkołomne zadanie przed sobą a do Was pytanie.
Toczę aktualnie nierówną walkę z dołożeniem kamery cofania do mojego avanta C7 MY2016. Montaż i kabelkologię udało mi się ogarnąć (

Po chwili dumania wziąłem się (z pomocą miernika elektrycznego) za dalszą diagnozę, bo zakładałem, że kable w wiązce/kostce kamery są uszkodzone/źle wpięte. Od kolegi mat1324 (przy okazji bardzo dziękuję) dostałem schemat podłączenia i sprawdziłem kabelki kilka razy - na mój gust wszystkie piny są tam gdzie być powinny, +12V jest po stacyjce i pojawia się w kostce po włączeniu zapłonu, masa jest wpięta w odpowiedni punkt w karoserii.
Potem zmierzyłem napięcie pomiędzy przewodami szyny CAN i GND: dla CAN_L wynosi około 2.3V a dla CAN_H około 2.7V. Wydaje mi się, że tak z grubsza powinno być - nie mam niestety oscyloskopu więc nie umiem powiedzieć jak wygląda przebieg sygnału. Przestawiłem miernik na omomierz i "przedzwoniłem" wszystkie kabelki w wiązce a kable szyny CAN nawet aż do GATEWAY'a.... jest przewodzenie i nie wydaje mi się żebym coś pominął. Powoli brakuje mi pomysłów i czuję się bezsilny

Czy przychodzi Wam do głowy co jeszcze mógłbym sprawdzić? Czy jest możliwość aby w domowych warunkach stwierdzić uszkodzenie modułu kamery? Może pomiar rezystancji na określonych pinach? Tylko których i jakie powinny być wartości?
Z góry dzięki za odpowiedź!