chciałem się przywitać - od wczoraj jestem posiadaczem Audi A6 2.0TFSI 252KM, S-Tronic, S-line, Quattro, 2017r.
Miałem okazję pierwokupu tego samochodu (okazyjna cena związana z miejscem pracy mojej małżonki

Ale do rzeczy

Samochód jest w bardzo fajnym stanie, natomiast mam z nim dwa kłopoty.
- nie włączają się MATRIX LED (a jedynie asystent świateł drogowych). Po wyglądzie reflektorów wiem, że to powinny być marixy (różnią się od full led, mam też dynamiczne kierunkowskazy przód / tył)
- Raz na jakiś czas działa ACC (wtedy bez kłopotów) a czasem się wyłącza i mam komunikat "ACC i brake guard niedostępne"
- MATRIXY mogą być związane z grzałką pod kamerą.
- kiedy nie działa ACC przestają działać także czujniki parkowania z przodu - jak wywali czujniki wywala także radary i pewnie zwykły czujnik jest przyczyną
- Lane Assist działa bez przerw
- czujniki parkowania działają tylko kiedy działa radar. Nie działa jedno - nie działa i drugie

Pytanie: czy jest ktoś w Warszawie lub okolicy (Otwock, Pruszków lub cała Wawa - tam najczęściej bywam) kto mógłby podłączyć moje auto pod VCDS i zrobić skan? i za ile piw lub złotówek?

Jeśli problem znajdzie rozwiązanie, to mam nadzieję, że ten post będzie kolejnym elementem pomagającym zdiagnozować błędy w tych samochodach

Dodano po 9 minutach 42 sekundach:
Dodam, że mam bardzo uproszczony skan diagnostyczny (żadne błędy nei były kasowane, mogą być stare etc) i gdzie pojawiają sie jakieś podejrzane informacje to:
Oprzyrządowanie
Wersja SW TEXA IDC5 Car 74.3.1
0046 System komfort - (2.0) BCM2 - -
0046 System komfort - (2.0) BCM2 - Z ksenonowymi reflektorami oraz czujnikami
parkowania (ale ja nie mam ksenonów

0013 Kontrola odległości - - - - -
0009 Karta przełącznikowa - (2.0) BCM1 - -
008E Rozpoznanie znaków drogowych - - - - - (nie wydaje mi sie aby w ogóle to było)
008B Kontrola odległości 2 - - - - -
PS. widzę że tutaj czujniki parkowania są w jedym module z reflektorami. A z forum wiem, że czujniki są sprzężone z ACC. Czy mozliwe, że czujniki wyłączają też MATRIXy?