no super .
ale masz gdzieś sprawdzone kodowanie może ?
Ja bym zaczął od wyeliminowania błędu w centalnym zamku bo to przez niego może nie działać keyless entry aczkolwiek pewności nie mam.elegance44 pisze: ↑20 kwie 2021, 23:54Witam Panowie,
Pytanie dotyczy: Audi A6 C7
Po zakupie auta "padły" baterie w obu kluczach - po wymianie baterii w obu pilotach zauważyłem, że nie działa keyless entry, a wydaje mi się, że przy zakupie po dotknięciu klamki auto się otwierało, ale nie mam 100% pewności. Po podłączeniu pod VCDS u mechanika nie ma błędów (oprócz składania lusterka i chyba powiązanego z tym błędu centralnego zamka (01482- silnik centralnego zamka zwarcie z masą - dodatkowo zapala się błąd blokady rodzicielskiej). Po diagnostyce w 5F - elektr. Informacji w pomocniku kodowania mechanik pokazał mi, że w Byte 5 jest wybrane 03 Model: Audi A7 (4G) i to go zastanawia czy jest prawidłowo wybrana wartość. O co może chodzić? Dodatkowo może ktoś się podzielić jakie wartości ma zapisane w module komfortu (46) w Central Locking Functions (u mnie jest 168), comfort operation: Opening (u mnie 12287) i Personalization Key 1 i 2 (u mnie 32864) - bo mechanik domyśla się, że ktoś wcześniej coś pozmieniał w kodowaniu i przez to może nie działać kessy. Po sprawdzeniu wyposażenia w ASO po nr VIN - w wyposażeniu jest keyless entry. Z góry dziękuję za podpowiedzi i proszę potraktować moje pytanie jako pytanie troszkę amatora - opierającego się na rozmowie z mechanikiem. Dzięki
Będzie ciężko z taką informacją bo jak na razie biorą za to hajs a żaden niemiec ani inny kolega ze wchodu nie wrzucił instrukcji na ogółralen pisze: ↑21 kwie 2021, 17:06Ja dorzucam kolejne pytanie od siebie![]()
Czy ktoś ma może pojęcie, w jaki sposób można zakodować temperaturę oleju w Laptimerze, tak aby pokazywała od 0'C ?![]()
Klasycznie wartość pojawia się po przekroczeniu 60'C, poniżej tej wartości wyświetla się "--". Wiem że jest taka opcja bo w grupach na FB ktoś się tym chwalił, ale nie chcieli podzielić się wiedzą
Do dyspozycji mam VCDS i VCP![]()
Zobacz czy w MMI nie masz tego wyłączonego w pierwszej kolejności. Kojarzę ze jest tam opcja domykania. Car -> Systemy Car -> ustawienia samochodu -> centralny zamek i tam powinno być.rafik87 pisze: ↑23 kwie 2021, 10:42Cześć wszystkim.
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, czy jest kodowanie na otwieranie i zamykanie szyb z pilota? Zamykanie i otwieranie wszystkich szyb jednocześnie (nawet szyberdach) działa po włożeniu kluczyka w zamek drzwi, przekręceniu i przytrzymaniu (lewo zamykanie, prawo otwieranie) ale z poziomu pilota nie działa. Miałem taką opcję już w C5 z 98r. a w C7 za cholerę nie mogę znaleźć.
Może ktoś coś pomoże?
Próbowałeś to kodować u siebie? Jestem ciekaw czy działa poprawniekasmar pisze: ↑02 maja 2021, 20:51Automatyczne zamykanie okien z czujnika deszczu.
[Select]
[09-Cent. Elect.]
[Coding - 07]
[Long Coding Helper]
Click on byte 4
enable bit 5
enable bit 6
[Do It!]
[Coding - 07]
Wybrać czujnik deszczu RLS /np. 1K0 955 559 AH/
[Long Coding Helper]
Click on byte 0