Andrek pisze:@rtur pisze:1) Czy ktoś się orientuje jak uzyskać efekt stale włączonego hill holdera (skrzynia manualna)? Zawsze po włączeniu silnika muszę to wciskać...
Wydaje mi się, że nie da rady na stałe włączyć jest to też zależne np. od zapiętych pasów.
Faktycznie komunikat mówi mi obecnie, że muszą być zapięte pasy i włączony silnik, żeby funkcja działała, ale na pewno jakoś się da to ominąć. Jechałem ostatnio Q2 i było to domyślnie włączone.
Andrek pisze: @rtur pisze:2) Czy komuś zadziałało to kodowanie poniżej? Zrobiłem jak w instrukcji, ale bez rezultatu.
Tak... mi zadziałało, może coś źle zrobiłeś ja ustawiłem wartość na 100 i jest ok... fajny efekt. Tylko musisz wiedzieć, że to nie tylko brak ściemniania przy kierunku, ale jak włączą się światła mijania to DRL też świeci pełną mocą.... mi się to podoba chociaż nie jest to zgodne z prawem (coś gdzieś o tym czytałem) i można zostać ukaranym mandatem.
Spróbuj jeszcze raz.
Spróbowałem ponownie, ale niestety bez rezultatu, Trudno. To nie jest takie istotne.
U mnie oryginalną wartością wpisaną było 26, a i tak - niezależenie od tego co wpisywałem - DRL gasły całkiem przy działahjącym kierunku. Natomiast przy włączonych światłach mijania DRL bledną (do tych 26 jak podejrzewam).
Andrek pisze:
Zauważyłem też, że u mnie szybko włączają się xenony w automacie a w ustawieniach włączania automatycznego oświetlenia mam na "późno"....
Nie wiem, gdzie to przestawić w VCDS, ale dla mnie to zaleta. Wolę wcześniej niż za późno mieć włączone światła mijania...