konradkry77 pisze:Albo wymienić klocki hamulcowe

. Ale zakładam że problem jest w instalacji więc dopiero mostek przy liczniku załatwi temat.
Nie ma problemu w instalacji, mam do wymiany klocki na 100%, tylko szczerze to nie chce mi się teraz tego robić bo jestem podziębiony trochę. Większość robię sam przy swoim aucie, nawet mam już komplet kupiony tarcze plus klocki na dwie osie. Sęk w tym że podnośnik mam u brata (100km ode mnie) i części też tam, podnośnik w nieogrzewanym garażu no i poczekałabym do wiosny z wymianą bo mało jeżdżę tym autem:).
Dzwoniłem dziś na stację diagnostyczną to powiedzieli "wie Pan jak już coś się świeci to trzeba to zrobić, no ale zajrzymy i zobaczymy ile ich zostało ...", z rozmowy wynikało że nie będą raczej robić problemu.
Próbowałem dzisiaj nawet zajrzeć do klocków (ile ich zostało) od wewnątrz bez ściągania koła i niestety nie da się nic zobaczyć nawet takim lusterkiem z żarówką. Po zewnętrznej stronie mam jeszcze dobre 5mm klocka, nie wiem jak z drugiej strony, na pewno mniej bo od wewnątrz zużywają się szybciej.