VCDS Procedura wymiany DPF na nowy
-
- Forum Audi A6 / A7
VCDS Procedura wymiany DPF na nowy
Witam, Czy ktoś wie jak za pomocą VCDS w silniku BPP 2.7 TDI zrobić wymianę filtra DPF by wyzerować popiół? Szukam tyle i nigdzie nie mogę znaleść opisu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przeczytaj mój post: << link >>, a będziesz wiedział co i jak
.

-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki mat, spędziłem trochę czasu próbując zrozumieć dlaczego nie mogę jednak nic zrobić. Doszedłem w końcu, że brakuje mi kodu dostępu do sterownika. Jak wchodzę w adaptację i wskazane przez ciebie kanały to nic nie mogę zrobić oprócz "powrót". Dowiedziałem się, że muszę najpierw zalogować się do sterownika prawidłowym kodem dostępu. Czy ktoś wie skąd ten kod można wytrzasnąć? Mat1324 czy ty wiesz?
[ Dodano: 2017-08-18, 20:58 ]
Info dla potomnych, lub posiadających podobny problem. Nie mogłem wykonać adaptacji/kalibracji czujnika różnicy ciśnień ani wyzerować DPF ponieważ miałem uszkodzony program ECU. Pojechałem do rozgarniętego elektronika, który prześwietlił auto chyba z 5 kablami diagnostycznymi. Finalnie wykonał backup i zaktualizował soft w sterowniku silnika. Po aktualizacji można wykonąć wyżej wymienione funkcje.
[ Dodano: 2017-08-18, 20:58 ]
Info dla potomnych, lub posiadających podobny problem. Nie mogłem wykonać adaptacji/kalibracji czujnika różnicy ciśnień ani wyzerować DPF ponieważ miałem uszkodzony program ECU. Pojechałem do rozgarniętego elektronika, który prześwietlił auto chyba z 5 kablami diagnostycznymi. Finalnie wykonał backup i zaktualizował soft w sterowniku silnika. Po aktualizacji można wykonąć wyżej wymienione funkcje.