VAS 5054A
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie stresowalbym sie az tak bardzo niska jakoscia klonow… bo w wiekszosci pochodza z tej samej fabryki co oryginalne.kuebk pisze:A jak wyglada kwestia niezawodnosci chinskich klonow? Z diagnostyka pewnie nie ma problemu ale jak wyglada flashowanie sterownikow, ktos sie podjal tego na klonie?
Przez chwile przeszla mi mysl o VASie tylko akurat myslalem o ORI glowicy ktorej koszt jest jeszcze akceptowalny.
By the way - programowanie jest dopuszczone rozwniez na urzadzeniach passthrough, ktore nie sa az tak "skomplikowane" technologicznie. Patrzac na poziom technologiczny - VAG CAN PRO (ori) vs klon VAS5054 - to tym pierwszym bym sie bardziej bal flashowac bo nie ma zadnych mechanizmow ochronnych (ram/cache) itp.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Moglbym - wersja vag can pro ktora posiadam, jak mnie pamiec nie myli, posiada procesor ATMEGA168 - ktory posiada 16kB flash i 1kB SRAM, na plytce jest jeszcze FT232 - jako konwerter usb<>uart, mpc2515 i mpc2551 jako can <>spi.3siek pisze:Mógłbyś bardziej rozwinąć myśl. Z góry dzięki.rafal_m pisze: VAG CAN PRO (ori) vs klon VAS5054 - to tym pierwszym bym sie bardziej bal flashowac bo nie ma zadnych mechanizmow ochronnych (ram/cache) itp.
- kuebk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Martin
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Pytanie tylko jak bardzo te klony sa podobne do ORI, porownywales budowe i uzyte komponenty?rafal_m pisze:Nie stresowalbym sie az tak bardzo niska jakoscia klonow… bo w wiekszosci pochodza z tej samej fabryki co oryginalne.kuebk pisze:A jak wyglada kwestia niezawodnosci chinskich klonow? Z diagnostyka pewnie nie ma problemu ale jak wyglada flashowanie sterownikow, ktos sie podjal tego na klonie?
Przez chwile przeszla mi mysl o VASie tylko akurat myslalem o ORI glowicy ktorej koszt jest jeszcze akceptowalny.
By the way - programowanie jest dopuszczone rozwniez na urzadzeniach passthrough, ktore nie sa az tak "skomplikowane" technologicznie. Patrzac na poziom technologiczny - VAG CAN PRO (ori) vs klon VAS5054 - to tym pierwszym bym sie bardziej bal flashowac bo nie ma zadnych mechanizmow ochronnych (ram/cache) itp.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Klon klonowi na pewno tez nie rowny. Tak jak z klonami VCDS'a, jedne dzialaja inne zdychaja od razu. Ori glowica jest sporo drozsza, jak ktos malo uzywa to ten klon bedzie dzialal latami, a znam takich, ktorzy korzystaja z nich ekstramalnie (kilkanascie diagnoz dziennie, kodowania programowania i nie wiadomo co jeszcze, srednio klony zyja ponad rok czasu, przy czym to jest ciagle wtykanie i wyciaganie. Podobny lifetime maja inne ORI sprzety aftermarketowe w takim cyklu uzytkowania).
Nie robilem zadnych porownan, co chcesz porowywac, jakosc kondensatorow? Czy wartosci rezystorow sie sprawdzaja? Czy moze jakos uzytego laminatu?
Nie robilem zadnych porownan, co chcesz porowywac, jakosc kondensatorow? Czy wartosci rezystorow sie sprawdzaja? Czy moze jakos uzytego laminatu?
Witam czy ktos moze posiada stery do glowicy 5054a na win 8 64bit? Odis 2.2.2 odpala bez problemu na tym systemie ale mam problem z instalka glowicy, niby wmendzerze ja widac. Na win xp chodzi mi wsio bez problemu ale mam za maly dysk aby wgrac wszystkie postsetupy i musze to postawic na win 8 gdzie mam dysk 1TB. Z gory dzieki za pomoc
Potrzebujesz przypisać do auta nowy sterownik który ma ochroneę komponentu?. Pisz na PW a napewno Ci pomogę, nawet jeżeli jesteś na drugiej półkuli. Usługa CP,SVM etc na wszystkie główne 4 marki VAG.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Temat stary ale dorzucę coś od siebie
ODIS-S robi to wszystko co VCDS z tą różnicą że nie posiada długiego kodowania tz posiada ale bez opisanych bitów czy tam bajtów jak kto woli, posiada PL menu lecz nie wszystko jest po polsku, głównie opisy adaptacji kodowan itd.
ODIS-E program głównie przeznaczony dla producentów podzespołów tj. fabryka silników w Polkowicach, program potrafi trochę więcej niż VCDS, głównie ma opcje flaschowania sterowników, w przeciwieństwie do ODISa-S posiada długie kodowanie z opisem bajtów itd.
Moim zdaniem ODIS bije na głowę vcds, a myślicie
że z skąd RossTech ma to wszystko co znajduje się w vcdsie, to ODIS-E jest dawca (ojcem) vcds, identycznie sprawa ma się do VCP.
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
ODIS-S robi to wszystko co VCDS z tą różnicą że nie posiada długiego kodowania tz posiada ale bez opisanych bitów czy tam bajtów jak kto woli, posiada PL menu lecz nie wszystko jest po polsku, głównie opisy adaptacji kodowan itd.
ODIS-E program głównie przeznaczony dla producentów podzespołów tj. fabryka silników w Polkowicach, program potrafi trochę więcej niż VCDS, głównie ma opcje flaschowania sterowników, w przeciwieństwie do ODISa-S posiada długie kodowanie z opisem bajtów itd.
Moim zdaniem ODIS bije na głowę vcds, a myślicie
że z skąd RossTech ma to wszystko co znajduje się w vcdsie, to ODIS-E jest dawca (ojcem) vcds, identycznie sprawa ma się do VCP.
Potrzebujesz przypisać do auta nowy sterownik który ma ochroneę komponentu?. Pisz na PW a napewno Ci pomogę, nawet jeżeli jesteś na drugiej półkuli. Usługa CP,SVM etc na wszystkie główne 4 marki VAG.
Ktoś tam wspominał o chinach, apropo kupiłem VASa najnowszego z chin niby najlepszy najnowszy i w ogóle tiptop, dostałem do niego 3 płyty DVD niestety żadna nie działa, dostałem linka do odisa, rozpakowuje a tam zamiast postsetup.iso do zamontowania jako napęd jest całe drzewo katalogów z którym nie wiem co mam zrobić. dodam że to jest odis 3.0.3 może ktoś mi podrzuci do niego Postsetup 9.3.10 nie wiem czy inny da radę ale wątpie. Dodam jeszcze że za zestaw dałem 245 zł gzie u nas kosztował 499 w górę, teraz widzę u nas za 279zł
tak że interes zrobiłem średni.
tak że interes zrobiłem średni.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Paliwo: Benzyna
Spotkal sie ktos z tym,ze VAS nie chce polaczyc sie online? Wyglada ,ze chodzi (nowy) ale nie laczy sie z autem(nawet vinu nie wyciagnal). Jest opcja ze cos popierdzielilem przy skladaniu auta? Wymienione cale MMI , gatek i zegary.
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie