[A6 C6] Powiadomienie GSM
[A6 C6] Powiadomienie GSM
Witam forumowiczów od niedawna jestem posiadaczem (oooo) i chciałbym zamontować tak jak w moim poprzednim samochodzie powiadomienie GSM. Urządzenie to potrafi zgasić samochód SMS-em, oraz podać pozycję przybliżoną również SMS-em.(funkcja w PLUS GSM ''gdzie jesteś'')Urządzenie to sprawdziło się w poprzednim wozie więc postanowiłem zainstalować w moim Avancie A6 C6. Potrzebuję informacji gdzie znajdę przewód(przekaźnik) sumujący informację od drzwi otwartych, (+)po stacyjce, i gdzie mogę bezpiecznie odciąć zapłon podczas postoju i podczas pracy silnika przerywając jego pracę aby nie łapało błędów. Pomoże ktoś? podrzuci jakiś schemacik. Dzięki z góry. Będę szukał dalej na forum napewno gdzieś są takie informacje no ale chcę to zainstalować jak najprędzej.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 10:29 przez 20omega, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
musisz mieć alarm tylko z can-em bo w innym wypadku komputer będzie wywalał błąd. Schemat na pewno znajdziesz w necie. Jeśli potrzebujesz schemat by znaleźć sygnał z drzwi lub po stacyjce ,radzę to : daj zarobić dobremu elektrykowi20omega pisze:Kurde nikt nie podzieli się informacjami.?Na pewno ma ktoś schematy ?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
już było: w C6 nie ma czegoś takiego jak zsumowane sygnały analogowe krańcówek otwarcia drzwi, albo immo silnika, albo cokolwiek innego20omega pisze:Potrzebuję informacji gdzie znajdę przewód(przekaźnik) sumujący informację od drzwi otwartych, (+)po stacyjce, i gdzie mogę bezpiecznie odciąć zapłon podczas postoju i podczas pracy silnika przerywając jego pracę aby nie łapało błędów.

w każdych drzwiach jest oddzielny komp ogarniający funkcję elementu. Info o statusie (otwarte, zamknięte, majstrowanie przy zamku pezy włączonym centralnym, status okna, klamki itd...) lecą sobie po CANie w formie cyfrowej.
To samo z silnikiem, punktami "odcięcia zapłonu" itd... - CAN
analogowy moduł powiadomienia GSM podłączysz tylko do... cyfrowej centralki alarmu

popytaj producentów o taki alarm który ma wejście dla analogowego dcięcia zapłonu. Jest tego spoooro na rynku. Pamiętaj tylko że teraz większość cieci kradnących auta ma zagłuszacze sygnału GSM (wszystkie pasma + 400-800Mhz dla sygnałów nietypowych) za 5 dych z allegro :!: <smuty>
schematu punktów włączenia do sieci CAN nikt Ci nie da bo włączasz generalnie gdzie chcesz. A punkty odcięcia zapłonu są różne dla różnych centralek

pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania