Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] Powiadomienie GSM

Diagnostyka VAG
ODPOWIEDZ
20omega
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Powiadomienie GSM

Post autor: 20omega » 14 cze 2010, 11:59

Witam forumowiczów od niedawna jestem posiadaczem (oooo) i chciałbym zamontować tak jak w moim poprzednim samochodzie powiadomienie GSM. Urządzenie to potrafi zgasić samochód SMS-em, oraz podać pozycję przybliżoną również SMS-em.(funkcja w PLUS GSM ''gdzie jesteś'')Urządzenie to sprawdziło się w poprzednim wozie więc postanowiłem zainstalować w moim Avancie A6 C6. Potrzebuję informacji gdzie znajdę przewód(przekaźnik) sumujący informację od drzwi otwartych, (+)po stacyjce, i gdzie mogę bezpiecznie odciąć zapłon podczas postoju i podczas pracy silnika przerywając jego pracę aby nie łapało błędów. Pomoże ktoś? podrzuci jakiś schemacik. Dzięki z góry. Będę szukał dalej na forum napewno gdzieś są takie informacje no ale chcę to zainstalować jak najprędzej.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 10:29 przez 20omega, łącznie zmieniany 2 razy.

20omega
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: 20omega » 20 cze 2010, 21:59

Kurde nikt nie podzieli się informacjami.? :cry: Na pewno ma ktoś schematy ?

Awatar użytkownika
7agan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: 7agan » 21 cze 2010, 07:44

twoje auto jest na can-busie i moze byc problem.
Ale poszukaj gdzies rozpiski modulu komfortu. Do niego powinny wchodzic sygnaly z krancówek drzwi i odpalenia silnika.
Obrazek

cichykk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: cichykk » 30 cze 2010, 18:27

20omega pisze:Kurde nikt nie podzieli się informacjami.? :cry: Na pewno ma ktoś schematy ?
musisz mieć alarm tylko z can-em bo w innym wypadku komputer będzie wywalał błąd. Schemat na pewno znajdziesz w necie. Jeśli potrzebujesz schemat by znaleźć sygnał z drzwi lub po stacyjce ,radzę to : daj zarobić dobremu elektrykowi ;-) Jeśli masz trochę wiedzy i doświadczenia z elektryką samochodową to wystarczyłby Ci prosty miernik za 10zł <ok> Jesteś pewny że te powiadomienie to dobre zabezpieczenie?? To jest dobre rozwiązanie jeśli chcesz sprawdzać gdzie żona aktualnie przebywa Twoim autem, a jeśli chodzi o kradzież to lepiej założyć taki alarm by złodziej autem nie odjechał lub nie wciągnął na lawetę :->

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 30 cze 2010, 19:23

20omega pisze:Potrzebuję informacji gdzie znajdę przewód(przekaźnik) sumujący informację od drzwi otwartych, (+)po stacyjce, i gdzie mogę bezpiecznie odciąć zapłon podczas postoju i podczas pracy silnika przerywając jego pracę aby nie łapało błędów.
już było: w C6 nie ma czegoś takiego jak zsumowane sygnały analogowe krańcówek otwarcia drzwi, albo immo silnika, albo cokolwiek innego :)
w każdych drzwiach jest oddzielny komp ogarniający funkcję elementu. Info o statusie (otwarte, zamknięte, majstrowanie przy zamku pezy włączonym centralnym, status okna, klamki itd...) lecą sobie po CANie w formie cyfrowej.
To samo z silnikiem, punktami "odcięcia zapłonu" itd... - CAN
analogowy moduł powiadomienia GSM podłączysz tylko do... cyfrowej centralki alarmu :)
popytaj producentów o taki alarm który ma wejście dla analogowego dcięcia zapłonu. Jest tego spoooro na rynku. Pamiętaj tylko że teraz większość cieci kradnących auta ma zagłuszacze sygnału GSM (wszystkie pasma + 400-800Mhz dla sygnałów nietypowych) za 5 dych z allegro :!: <smuty>
schematu punktów włączenia do sieci CAN nikt Ci nie da bo włączasz generalnie gdzie chcesz. A punkty odcięcia zapłonu są różne dla różnych centralek :) (no prawie...).
pozdr
_TMr
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS